"Омъжените не говорят за любов" от Мелъни Гидиън
      facebook 
Литература
Петък, 18 Май 2012 16:30
Име: Алис Бакъл
Възраст: 45 години
Професия: преподавател по театрално изкуство
Семейно положение: омъжена за Уилям от деветнайсет години и триста и няколко дни.
Деца: Зои и Питър
Ежедневието на Алис е отегчителна поредица от вечно мрънкащи деца, семейни бюджети и трескави опити да се нареди на най-бързата опашка в магазина. Тя почти се е примирила с петте килограма, които не може да свали, с това, че започва да прилича на майка си и с факта, че явно е пристрастена към Фейсбук и Гугъл. Но най-тревожно е отчуждението, което е настъпило между нея и съпруга й. Когато в препълнената й електронна поща пристига покана за анонимно онлайн изследване, наречено "Бракът през XXI век", Алис се включва с нетипичен за нея ентусиазъм. Тя няма представа, че това ще промени коренно живота й.
За целите на проучването Алис получава псевдоним (Съпруга 22) и е прикрепена към случайно избран изследовател (Изследовател 101), на чиито въпроси започва да отговаря съвсем искрено. От години тя не е била толкова откровена. Досега никой не й е задавал толкова интимни въпроси и не я е изслушвал толкова внимателно, не се е интересувал от мислите, чувствата, надеждите, страховете и мечтите й. Скоро Алис осъзнава, че е увлечена по Изследовател 101 и се наслаждава на един "безопасен" флирт в електронното пространство. Но когато той пожелава да се срещнат лично, Алис разбира, че е влюбена в него. Тя ще трябва да вземе решение, което ще се отрази на семейството й, на брака й, на целия й живот.
Пред сложна дилема е изправен и съпругът й Уилям. Несъзнателно, в опит да съживи брака им, той се озовава в своеобразен Параграф 22. Уилям трябва да направи признание, което може окончателно да го съсипе.
"Омъжените не говорят за любов" (ИК "Ера) е забавна, но и трогателна история за двойствения живот, който водим, за ежедневието ни, подчинено на технологиите, за паралелните личности, които изграждаме във виртуалната реалност, за лекотата, с която споделяме най-съкровени мисли с напълно непознати хора.
Мелъни Гидиън ни предлага интересен поглед към флирта и изневярата, семейството и секса и въпроса за мястото на любовта в брака през XXI век.
"Омъжените не говорят за любов" е свежо приключение в света на съвременната жена, което би изкушило всеки почитател на "Дневниците на Бриджит Джоунс" и "Скъпа, няма не мога".
Романът ще бъде издаден в над 30 страни, а правата за филмирането му вече са откупени от създателите на "Дневниците на Бриджит Джоунс" и "Четири сватби и едно погребение".
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас