Излиза първи брой на списание "Granta България"
      facebook 
Литература
Вторник, 22 Май 2012 15:30
"Първият брой на "Granta България" отправя поглед натам, където животът неизбежно и безотговорно винаги е бил литература - бъдещето.
Едновременно като въпрос към бъдещето и бъдещето като въпрос.
Някои от най-интересните автори на българската и световната сцена днес, обещаващи или вече утвърдени, тук поемат по разклоняващите се пътеки на онова, което предстои, и на онова, което никога няма да се сбъдне, на бъдещето, което е можело да се случи, и на бъдещето, което вече е настъпило. От страниците на този брой ръкавица към всекидневието хвърля бъдещето като личен проект, но и като несигурност, която ни надхвърля, бъдещето, надзъртащо от собственото ни минало, и бъдещето, което стои като необяснима загадка в настоящето.
С вярата, че добрата литература е лек срещу лошото настроение и лошия вкус, тук са събрани разнообразни произведения, поетически и белетристични, като обещание, че бъдещето няма да е лишено от мисъл и стил", споделят издателите.

Авторите в първи брой са Уилям Бойд, Роберто Боланьо, Джон Бърнсайд, Зорница Гъркова, Красимир Дамянов, Белослава Димитрова, Керъл Ан Дъфи, Екатерина Йосифова, Стивън Кинг, Христо Кърджилов, Дон ДеЛило, Робърт Макфърлейн, Артър Милър, Момчил Николов, Пол Остър, Богдан Русев, Владимир Сунгарски, Джонатан Францен, Джонатан Сафран Фоер, У Цин.

Редактори на "Granta България" са Светлозар Желев, главен редактор, Валерия Иванова от издателство "Сиела", писателите Илия Троянов, Георги Господинов, Ангел Игов, Ани Илков, Алек Попов, Дарин Тенев - преподавател по теория на литературата в Софийски университет.

Първият брой на "Granta България" ще се появи на 24 май 2012 г.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас