"Къщата на невъзможната любов" от Кристина Лопес Барио
      facebook 
Литература
Сряда, 23 Май 2012 15:56
"Къщата на невъзможната любов" е една магическа история, изпълнена със страст, омраза, отмъщение, обич и трагичност, намерила място сред големите семейни саги в литературата.
Клара Лагуна е красива девойка от едно кастилско село в края на 19. век. Когато се влюбва отчаяно в богат земевладелец от Андалусия, нейната майка, едноока заклинателка, я предупреждава за проклятието на жените от рода Лагуна - те са обречени да страдат от несподелена любов и да раждат момичета, които също ще се измъчват от любов. И така, земевладелецът я изоставя, когато тя зачева. Изпълнена с омраза, Клара отваря публичен дом в имението на розите в покрайнините на селото. Там ражда Мануела, едно лишено от хубост и посърнало момиче.
Докато Клара се превръща в най-желаната метреса в околността, Мануела е отгледана от Бернарда, готвачката с брада по лицето. С течение на годините омразата към майка й и убеждението, че проклятието ще бъде развалено само ако изчисти опетненото име Лагуна от порока, превръщат Мануела в жена, фанатично отдадена на религията. След смъртта на Клара Мануела за кратко заминава за Галисия и се връща в имението на розите с една нова Лагуна в утробата си. Новородената на име Олвидо израства дори по-красива от баба си и колкото и да се старае да я държи затворена в имението, Манула не успява да попречи на Естебан, момчето на учителя, да се влюби в нея...

"Къщата на невъзможната любов" излиза на български под знака на ИК "Бард". Очаквайте книгата на 11 юни 2012 г.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас