"Зависимости" - първа самостоятелна изложба на Николай Маринов
      facebook 
Изложби
Сряда, 20 Юни 2012 11:17
На 22 юни от 18.00 ч. в галерия "Васка Емануилова", филиал на СГХГ (бул. "Янко Сакъзов" 15), ще бъде открита първата самостоятелна изложба на Николай Маринов. Тя носи заглавието "Зависимости" и ще продължи до 26 август 2012 г.
Събитието се представя в рамките на програмата за съвременна скулптура на галерия "Васка Емануилова".
Художникът се интересува от зависимостите между материали, изразени чрез следите на въздействието им един върху друг. Той показва отпечатъците като странни графики, загадъчни шифри или бази данни за отминалото време.
Изложбата включва обекти, които изразяват взаимодействието между форма, светлина и обем, като авторът се занимава с идеята как бихме могли да "отпечатаме" спомените си, "архивирайки" ги в определена форма и материал. Чрез показаните обекти той изгражда цялостна среда, в която всеки един елемент е включен в определени смислови взаимоотношения с друг.
Николай Маринов изгражда цялостна пространствено-времева среда, в която отделните работи се сливат и преливат една в друга, наредени като в дълга лавица на библиотека, която безкрайно се вие и удължава в пространството. Времето на изложбата, измервано и "запечатвано" по специфичен начин от автора, е и времето, което обединява отделните обекти.

Николай Маринов
(р. 1979г.) завършва специалност "Скулптура" във ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий" през 2008 г. и магистърска степен в НХА през 2011 г. Живее и работи в София. През последните години участва в редица изложби. Носител е на наградата за скулптура в Национален конкурс за млади художници и критици на МФ "Св. Св Кирил и Методий" през 2011 г. и на награда за скулптура в Национални награди Алианс България, Плевен през 2011 г.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

Етикети: Изложби Събития
 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас