Роджър Уотърс и шедьовърът "The Wall" в България през 2013 г.
      facebook 
Музика
Петък, 09 Ноември 2012 14:48
Шедьовърът "The Wall" на Роджър Уотърс ще бъде представен за първи път в България. Мащабното рок шоу ще разтърси София на 30-ти август 2013 г. от 20 ч. на стадион "Васил Левски", съобщиха организаторите от "София Мюзик Ентърпрайсис". Билетите за събитието са с цени от 65 до 180 лева. Те ще бъдат пуснати в продажба на 16 ноември.
Макар че още през 80-те Роджър Уотърс изпълнява "The Wall" на живо близо 30 пъти, той е завладян от идеята да го направи в невиждани дотогава мащаби. През 1990 г. Уотърс организира един от най-големите рок концерти в историята - "The Wall" на живо в Берлин, пред около 200 000 души. Следват 56 концерта в Северна Америка, изяви в Австралия, Южна Америка и цяла Европа.
Турнето има уникален по рода си замисъл - пресъздава падането на Берлинската стена.
Въодушевен от големия успех през 2010 г. Роджър решава да преобразува "The Wall" за големи и открити стадиони. Така той дава възможност на феновете да се докоснат до спектатъла, независимо къде седят и по този начин да направи продукцията още по-мащабна. Досега са се състояли 192 концерта пред 3,3 милиона души в 28 държави, а продадените билети са на стойност 380 милиона долара.
През 2013 г. българските фенове ще имат уникалната възможност да видят на живо Роджър Уотърс и грандиозното му шоу, което е изпълнено с невиждани аудио и визуални ефекти, включващи падането на Берлинската стена, прелитащи самолети, съживяване на учителя марионетка и много други.

Снимките са предоставени със съдействието на SME.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас