"Хомеопатия за деца и тийнейджъри"
      facebook 
Литература
Четвъртък, 15 Ноември 2012 15:41
Как да лекуваме децата и тийнейджърите от остри заболявания, психо-емоционални и поведенчески проблеми ни съветват д-р Мариян Иванов и д-р Зорка Угринова в книгата "Хомеопатия за деца и тийнейджъри" (ИК "Изток-Запад"), която обобщава богатия клиничен опит на двамата лекари хомеопати при работа с деца и дава подробна инфомация за решаване на здравословни проблеми с помощта на примери от дългогодишната им практика.
Работата с деца е както увлекателна и забавна, така и трудна и деликатна. Детският свят е изключително цветен и разнообразен, а лекуването на хлапета и подрастващи може да бъде истинско приключение. "Хомеопатия за деца и тийнейджъри" дава лесни за изпълнение съвети как децата и тийнейджърите да се лекуват от различни заболявания - грип, кашлица, ангини, синузит, астма, язви, алергични реакции, болки на растежа, слънчеви изгаряния и др., с помощта на хомеопатични лекарства. Книгата е разделена на три взаимосвързани части. В първата са разгледани най-честите остри заболявания в детска възраст, като са дадени практически съвети към родителите и са посочени подходящите хомеопатични лекарства за тяхното лечение. Втората част разглежда подробно психо-емоционалните и поведенчески проблеми в детска и тийнейджърска възраст и възможностите на хомеопатията за тяхното повлияване. Третият раздел е посветен на понятието чувствителен тип в детска възраст. Обрисувани са също и най-често срещаните детски типажи. Целта на "Хомеопатия за деца и тийнейджъри" е да информира и да помогне при лечението на деца и подрастващи с помощта на хомеопатия, без да пренебрегва способите за лечение на традиционната медицина. Хомеопатичните лекарства могат да се използват за лечение на по-леки здравословни проблеми, но когато става дума за по-сериозни заболявания, те са вид поддържаща терапия.

Д-р Зорка Угринова е специалист по обща медицина и хомеопатия. Тя е дългогодишен административен секретар на Българска медицинска хомеопатична организация (БМХО). Преподавател е към Европейската школа по клинична хомеопатия и е асоцииран преподавател по клинична хомеопатия в Медицинския университет в София. Д-р Угринова е главен редактор на в-к "Acta homeopathica". Д-р Мариян Иванов е специалист по вътрешни болести и хомеопатия. Той е първият председател на БМХО и дългогодишен член на Управителния ѝ съвет. Съосновател и преподавател е към Европейската школа по клинична хомеопатия и е член на редакционната комисия на в-к "Acta homeopathica". Автор е на редица хомеопатични книги, сред които е "Ало, докторе?" (2011), съвместно издание с д-р Угринова.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас