"Оз: Великият и могъщият" в кината през март 2013 г.
      facebook 
Стоп кадър
Петък, 16 Ноември 2012 17:31
Оригиналният фентъзи проект на Сам Рейми ("Спайдър-мен") и Джон Рот ("Алиса в страната на чудесата"; "Снежанка и ловецът") обещава не само пищни визуални решения, но и любопитни персонажи.
Сюжетът на "Оз: Великият и могъщият" предшества действията в популярния в цял свят роман на Л. Франк Баум за магьосника от Изумрудения град. Благодарение на въображението на кинодейците ще проследим неговата история от самото начало в една мащабна продукция за любителите на приключения от всички възрасти. Главният герой Оскар Дигс (Джеймс Франко) е незначителен илюзионист, който демонстрира своите фокуси в цирк, пътуващ из Средния Запад. Човек със съмнителен морал, Оскар, познат още като Оз, е красив и чаровен шарлатанин, който се предпазва от проблемите със завидни ораторски умения. Когато вихрушка го запраща от прашния Канзас в бликащата от живот страна Оз, той си мисли, че е ударил джакпота и че славата и богатството вече са му в джоба. Всичко това, обаче, е преди да срещне трите вещици и да се забърка в грандиозните проблеми на страната Оз и нейните обитатели.

ОЗ: ВЕЛИКИЯТ И МОГЪЩИЯТ


Филмът излиза на голям екран в 3D и IMAX 3D на 8-ми март 2013 г., когато ще могат да го гледат и българските зрители.

Новият трейлър на "Оз: Великият и могъщият" представя трите вещици и разкрива кои са другите обитатели на удивителната страна Оз. Първата вещица е Теодора (Мила Кунис). Красива и леко наивна, тя е винаги обгрижвана от сестра си Еванора и мечтае единствено за мир в Оз. Тя вярва истински, че магьосникът от предсказанието наистина ще се появи и ще възстанови спокойствието в страната. Сестра й Еванора (Рейчъл Уайс) е Злата вещица от Изток. Със своя всепроникващ поглед тя има силно присъствие и е поставила себе си в ролята на кралски съветник и пазител на  Изумрудения град. Глинда "Добрата" (Мишел Уилямс) е Вещицата от Юг и управлява мирно кралство с обикновени и мили поданици. Прелестната Глинда е не само състрадателна и доброжелателна, но и яростна защитничка на своя народ. Тя отрано вижда, че под фасадата на Оскар се крие истинска добрина и е готова да му помогне да сбъдне съдбата си.
Въвлечен по неволя в епичните проблеми, пред които са изправени страната Оз и обитателите й, Оскар трябва да установи кой е добър и кой лош преди да е станало късно. В необикновеното му приключение към него се присъединяват колоритни същества, с които ще се изправи срещу други чудати и страховити създания. Негов асистент и "дясна ръка" е Франк (Зак Браф). Той се грижи за парите, поправя костюмите и представя фокусите му, и въпреки че е недооценен и дори използван, той е единственият му приятел. Финли (с гласа на Зак Браф) е крилата маймуна, която също придружава Оз в неговото пътешествие, но няма високо мнение за фокусника и винаги му го напомня. Тяхна спътничка е смелото Порцеланово  момиче ( с гласа на Джой Кинг), което случайно среща Оз, след като родното й място - Порцелановият град - е сполетяно от разрушително бедствие.
Сред обитателите на Оз има разнообразни и чудати народи. Уинкитата са застрашителни, почти 2,5 метра високи и носещи копия пазители на Изумрудения град, под командването на Еванора. Четирдесетгодишните, тинкърсите и мънчкините са жители на кралството на Глинда. Четирдесетгодишните са сърцати, обикновени фермери, а тинкърсите са високи, слаби и възрастни хора, с дълги бели бради и елфически уши, които могат да построят всичко. Те компенсират липсата на енергия с изобретателност и находчивост. Мънчкините пък са кикотещи се, щастливи, малки хора, които живеят мирно, пеят песни и изработват красиви дрехи. Те не се вълнуват от останалия свят, но са верни на Глинда и дават всичко от себе си, за да й помагат. Един от тях е Кнук (Тони Кокс) - напрегнат и намръщен мънчкин, който като Глашатай на Изумрудения град, представя всички посетители. Независимо от свадливия си нрав, той също е верен на Глинда и неохотно става съюзник на Оз.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас