Изложба на Атанас Хранов в училището за деца с нарушено зрение "Луи Брайл"
      facebook 
Изложби
Вторник, 08 Януари 2013 15:21
Художникът Атанас Хранов ще представи на 9-ти януари от 10:20 ч. в училището за деца с нарушено зрение "Луи Брайл" (ул. "Ломско шосе" 177) своята изложба "Абсолютно необходими неща". Целта на събитието е незрящите деца, които също се занимават с текстилно изкуство, изработване на пластики от глина и пластeлин, рисуване със шило върху брайлова хартия, да успеят да се докоснат до неговото изкуство.
Идеята за тази изложба се появява, след като Атанас Хранов гледа документалната лента за незрящи актьори "Невиждан театър" на младата българска режисьорка Дора Петрова.
Атанас Хранов е роден през 1961 г. Завършва Национална художествена академия през 1987 г. със специалност "Резба" при професор Антон Дончев. Работи в областта на пластичните изкуства и живописта, смесвайки органично жанровете. Материалите, които използва в работата си са дърво, ръчна хартия, платно, бронз, сребро и полимерна мазилка върху метална конструкция. Автор е на над 40 самостоятелни изложби, участва в множество общи инициативи и кураторски проекти. Осъществява съвместни проекти с поетите Веселин Сариев и Александър Секулов.

Изложбата е по съвместна инициатива на Атанас Хранов, Блажо Николич, създател на актьорска школа за незрящи деца и ръководството на училището "Луи Брайл" в София.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

Етикети: Изложби Събития
 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас