"Приказка за Скитника - Крал" в Столичен куклен театър
      facebook 
Сценични изкуства - Театър
Вторник, 19 Февруари 2013 12:54
"Приказка за Скитника - Крал" e куклена адаптация по приказките на Карел Чапек, в която режисьорката Катя Петрова ангажира популярни и обичани лица от малкия екран - Румен Гаванозов, Станимир Гъмов и Румен Угрински. Представлението е колаж от три приказки на Карел Чапек - "Скитническа приказка", "Голяма докторска приказка" и "Голяма котешка приказка".
В залавянето на Франтишек Крал се спускат тримата детектива - Сеньор Дебелааанен (Румен Угрински), Синьор Хитрани (Румен Гаванозов), Мистър Пъхнинос (Станимир Гъмов), които може би неусетно "се заразяват" от благородството и чистосърдечността на Франтишек Крал ( Георги Спасов). Представлението се отличава с органичното съчетание на различни изразни средства - "жива" актьорска игра, клоунада, анимация на предмета, кукли, които напомнят изящни миниатюрни скулптури.

"Приказка за Скитника - Крал" можете да видите на 23-ти февруари от 16:30 ч. в Столичен куклен театър. С подкрепата на Чешки център.  Представлението е номинирано за годишната награда на Съюз на Артистите в България - ИКАР 2013 в категорията за "Най-добър куклен спектакъл".
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас