"Цветанка" на Юлиян Табаков в СГХГ
      facebook 
Изложби
Понеделник, 11 Март 2013 11:51
На 14-ти март от 18:00 ч. в Софийска градска художествена галерия ще се открие изложба, на която бъде представена лентата "Цветанка" на Юлиян Табаков.
"Цветанка" е поетичен филм за историята на България от XX век, разказана през погледа и невероятния житейски път на д-р Цветанка Гошева.
Родена в заможно семейство, като дете Цветанка мечтае да стане актриса, но историята на България през XX век радикално променя съдбата й. XX век е уникален за България с резките преходи между три епохи - монархия, комунизъм и демокрация. Епохите се сменят, а заедно с тях се променят страната и хората, които живеят в нея.
"Цветанка" е историята на моята баба - свидетел на тези три епохи. Нейният живот е показателен за живота на съвременниците, обществото и страната ни", споделя Юлиян Табаков, режисьор и автор на изложбата.  

ЦВЕТАНКА
сценарист и режисьор - Юлиян Табаков, оператор - Адам Нилсон, продуценти - Мортен Нилсен, Мартичка Божилова

14 март - 21 април 2013 г, откриване 14 март, четвъртък, 18:00, СГХГ, ул. "Ген. Гурко" 1.

Юлиян Табаков е международно установен млад автор с многобройни специализации в България и чужбина. Той има широк опит на работа с театрални и кино-режисьори от европейски мащаб, създавайки заедно с тях визуална концепция. След като натрупва многогодишен опит като художник, скулптор и сценограф, той започва да използва практическия си опит като колаборатор и концептуалист по време на работа с водещи режисьори и да създава успешни собствени театрални и кинопроекти.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас