"Рефлексии от Детството" - изложба на Николай Маринов в галерия-книжарница "София Прес"
      facebook 
Събития - Изложби
Понеделник, 11 Март 2013 18:55
Изложбата "Рефлексии от Детството" представя художествен проект на Николай Маринов, който е резултат от няколкогодишни изследвания. Погледът към детството, към запазените детски рисунки на художника, е не само тема или отправна точка за необходима равносметка, а и основополагащ фундамент в творчеството му.
През 2009 г. Николай Маринов защитава докторска дисертация по изкуствознание в Художествената академия на тема: "Развитие на идеята за "детско изкуство" през втората половина на ХХ век", в която изследва проектите, практиките и стратегиите на различни художници, свързани с детството като ресурс за артистично вдъхновение. В подобна посока е друг проект на художника - "Стратегии в контекста на Детството" - СБХ, юни 2007 г.
Настоящият проект е своеобразно продължение на тези две идеи. Начален импулс дават случайно откритите детски рисунки от предучилищна възраст. Рисунките и техните принтирани отпечатъци са основата, с която Николай Маринов изпълва картинното пространство. Тридесет и пет години по-късно, колажирани върху началната текстура на картините му, те дават и привнасят "различност".

РЕФЛЕКСИИ ОТ ДЕТСТВОТО
18-29 март 2013

Галерия - книжарница "София Прес", ул. "Славянска" 29
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

Етикети: Изложби Събития
 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас