Проектът „Събудете стените“ се обединява около темата „Космос“ в „Тауърс Галери“
      facebook 
Изложби
Вторник, 14 Май 2013 16:58
На 15-ти май от 19:00 ч. в „Тауърс Галери“ ще бъде открита петата изложба от „Събудете стените си!“. Жанровият микс от живопис, графика, скулптора и инсталация е обединен от общата тема „Космос“.
Авторите, които ще вземат участие в събитието, са Момчил Колчев, Георги Венков, Тони Кондев, Ралица Бурова, Божидар Димитров, Сирма Сиромахова, Аксения Аксентиева, Маргарита Петрова, Ангел Петков, Дамян Бумбалов, Станислав Ганев, Николай Даракчиев - Николеп, Петър Янчев, Григор Велев, Николай Колев- Енчев.
Гвоздеят на вечерта ще бъде Маг Андреас от трупа Fire Soul. Той има редица „магически“ изяви, сред които тези на международния „MagicArtFest Sibiu“ 2012, на „Exit Extreme Film Fest“ 2012, участие на „Roger Sanchez“, а през 2012 г. печели престижното второ място на Магичен фестивал „Златна Котка“.
Организаторите от „Арт Рентал“ коментират с усмивка, че не е задължително да вярвате в извънземни и магия, за да се присъедините към екстравагантното парти.

Можете да се запознаете с тяхните произведения в галерията на „Арт Рентал“ до 10 юли.
Тауърс Галери“, „Софарма Шопинг Център“, ул. Лъчезар Станчев 5А, ет. 2. Входът за събитието е свободен.

Момчил Колчев авършва НХА. Работи в областта на гротеската, графичния дизайн и живописта. Неговото творчество прескача границите на България и стига до Канада, Франция, Германия, Италия.

Георги Венков - Соке заваршва Ландшафтна архитектура. Занимава се с търговия на изкуство и ландшафтен дизайн. През последните години живее в Австралия и се занимава с концептуално изкуство и абстрактна живопис.Доктор по бойни изкуства.

Тони Иванов Кондев е роден е в Триполи, Либия. Първо учи в гимназията за приложни изкуства в Сливен, след това в НХА, специалност „Сценография“. Участва в съставянето на сценографията за множество постановки, сред които и „Г-н Ибрахим и цветята на Корана“, Народен театър „Иван Вазов“, София. От 2006 досега работи като 3D художник аниматор.

Ралица Рачева Бурова завършва Средно специално художествено училище за приложни изкуства - София, а след това НХА, специалност „Текстил“. Нейните произведения са стигали до Полша, Финландия, САЩ, Япония, Германия, Италия. Понастоящем Ралица има частна школа за деца. Организирала е търгове на детски рисунки с благотворителна цел, за деца в неравностойно положение.

Божидар Димитров - любими теми на автора са микро и макрокосмосът, структурите на хаоса, фантастични пейзажи и композиции, преведени на абстрактния език на цвета и формата. Художникът използва природата с нейните уникални дадености и процеси като изходен пункт за инвенциите си.
Неговото изкуство достига до Германия, Швейцария, САЩ, Англия, Сингапур, Индия, Кипър.

Сирма Сиромахова е псевдоним на Надя Найденова - лекар по професия. До 93-та година работи по специалността си, а от 94 година се занимава активно с живопис, резултат от което са няколко самостоятелни изложби в София, Гърция и Германия. Има множество изложби в София, а нейни картини има в частни колекции в почти всички континенти.

Аксения Аксентиева завършвам училището за приложни изкуства, а след това НХА - София. Участва в общи изложби на СБХ към секция „Текстил”. Твърди, че няма любими техники или материали , изцяло се подчинява на моментните си чувства и желания и се опитва всеки ден да мечтае и рисува.

Маргарита Филипова Петрова учи моделиране и рисуване при Кирил Тодоров до 1961г. Работи в издателство „Музика“ като нотограф и илюстратор  за предпечатна подготовка на нотни издания. При престои в чужбина рисува поръчки на частни лица предимно пейзажни ,както и копия на известни майстори.

Ангел Петков със своите кинетични скулптори участва в изложба за млади таланти на СБХ, след това в представянето на новия модел на Миникупър в Ялта. Печели първа награда за скулптура от Националния конкурс за изобразителни и приложни изкуства „Импресия“, Пловдив, както и първа награда за скулптура от Форум на визуалните изкуства „Дартс“, а също и първа награда за скулптура от Годишната изложба „Конкурс на Илия Петров“. Участва в изложба по случай Олимпийските игри в Пекин.

Дамян Бумбалов започва творческата си кариера със самостоятелна изложба в Ямбол през 1996 г. Следват участия в национални младежки изложби в София, Велико Търново, Пловдив. След това самоятоятелни изяви в Търново, Козлодуй, Пазарджик. Бил е галерист „Ателие“ и „Таралеж“ във Велико Търново.
През 2012 участва със светлинна инсталация в инициативата „Часа на земята“, Велико Търново.

Станислав Ганчев от 2001г. работи в областта на изкуството ( живопис, пластика, дизайн, скулптура, графика). За своите скулптури  ползва различни видове материали ( метал, дърво, глина, кристали и полускъпоценни камъни, светодиодно и др. видове осветление,  което може да се вгради в произведението).
Стилът на изразяване и интересите му са области като: древни култури, архитектура, фън шуй, изкуство, Земя и Космос, екология.

Николай Даракчиев - Николеп в ранните си детски години обича да рисува и моделира с разнообразни материали. За себе си Николеп разказва, че е имал силно влечение към музикални инструменти. Учил се е на мозайка, дърворезба, свещенна геометрия и символизъм, спояване на различни материали. Посветил е голяма част от времето си на своя проект в приложното изкуство Уник - Арт - Ламп. Процесът по създаване включва много естествени материали от природата и технологичния свят. Участвал е в няколко панаирни изложения, съвместни експозиции в галерии и специализирани места за приложно и изящно изкуство в страната.

Петър Янков завършва частна художествена академия „Жул Паскин“, специалност „Графичен дизайн“. Изявява се в областта на живописта - техника маслени бои. Рисува фигурални композиции, пейзажи, портрети и др. Има характерен декоративен стил. Излагал е в хотел „Хилтън“,  в галерията на Търговски дом „Надежда“, а в момента има трета самостоятелна изложба в Галерия за съвременно изкуство „1908“.

Григор Велев завършва НХА в София със специалност „Дизайн на порцелан и стъкло“. Неговият художествен стил е сюрреализъм и абстракция. Григор има 10 самостоятелни изложби в София, Пловдив, Казанлък и Димитровград. Представял е творбите си в общи изложби в България и в чужбина. Негови творби са собственост на колекционери от България, САЩ, Германия, Франция, Южна Корея, Италия.

Николай Енчев завършва ВТУ „Кирил и Методий“, Велико Търново, специалност „Живопис“. Работи в областта на рисунката, живописта и графичния дизайн. Има участия в международни изложби във Франция, Полша, Сърбия и Черна Гора и в България. Негови творби се намират в частни и обществени колекции във Франция, Испания, Полша, Чехия, Германия, САЩ, Русия.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

Етикети: Изложби Събития
 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас