Седмо международно триенале на сценичния плакат и изложба „Изкуството на плаката - млади полски творци“
      facebook 
Събития - Изложби
Вторник, 01 Октомври 2013 14:57
На 2-ри октомври от 18:00 ч. в Полски институт (ул. Веслец 12) ще се открие изложбата „Изкуството на плаката - млади полски творци“. Специални гости на събитието ще бъдат Зофия Клайс и проф. Лех Майевски.
Свежест, изразителност, движение, цвят, енергия, чувство за хумор, изчистена форма и дълбок смисъл - това са отличителните белези на работите на младите полски артисти, представени в изложбата. Авторите са възпитаници на факултета по графика на Варшавската академия за изящни изкуства. Те са млади, но в Полша и в чужбина вече са ги забелязали. Изложбата включва техните дипломни плакати, които са квинтесенция на няколкогодишното им обучение в ателието по графика на проф. Лех Майевски и добра равносметка на следването в едно от най-добрите художествени училища в света.

На 3-ти октомври от 18.00 ч. в галерията на СБХ (ул. Шипка 6, етаж 1) ще се състои официална церемония за обявяване на наградите и откриване на „Седмо международно триенале на сценичния плакат - София 2013“.
В продължение на месец (3-30 октомври) за седми път Триеналето превръща София в световна столица на плаката. Събитието е част от културния календар за 2013 г. и се провежда в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата - 2019.
На етаж 3 в СБХ (ул. Шипка 6) ще имате възможност да видите изложбата „Велики майстори на плаката от Полша: Хенрик Томашевски, Ян Леница, Валдемар Швежи“, съдържаща 90 плаката.
Участник в международното жури на Триеналето ще бъде Томаш Богуславски от Полша. Специален гост на Триеналето е и проф. Лех Майевски - ръководител на прочутото Варшавско биенале.
Триеналето се провежда със съдействието на Полския институт в София.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

Етикети: Изложби Събития
 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас