Концерт на Теодосий Спасов и Артур Дуткевич трио
      facebook 
Музика
Петък, 11 Октомври 2013 14:57
На 24-ти октомври от 20:00 ч. в Sofia Live Club ще можете да чуете Теодосий Спасов и Артур Дуткевич трио в един концерт от полска мелодичност и ритмична балканска експресия. Това не е първата съвместна изява на музикантите. Артур Дуткевич е гостувал няколко пъти в България по покана на Полския институт в София. Той е един от най-изтъкнатите полски джаз пианисти, ценен импровизатор на джазова музика за пиано. Лауреат е на много конкурси, финалист на престижния конкурс „Телониъс Монк“ във Вашингтон. Свирил е с най-известните полски и чужди джаз и блус музиканти. През 2010 г. в анкетата на авторитетното полско списание „Jazz Forum“ е в петицата на най-добрите музиканти на годината. Ръководил е майсторски класове и уъркшопи за студенти в цял свят. Издал е много дискове, участвал е в редица фестивали в цял свят.
Михал Барански е обявен през 2004 г. от сп. „Jazz Forum“ за най-добър полски басист. Свири в Европа, САЩ и Япония. През последните години е неизменна част от групата на Збигнев Намисловски и квинтета на Бени Мопин. Един от най-често канените сайдмени в Полша.
Лукаш Жита е лауреат на много джазфестивали. Работил е с най-големите на полската джазова сцена - Збигнев Намисловски, Ярослав Сметана, Адам Перончик и др. Записал е над 30 диска.

Концерт на Теодосий Спасов и Артур Дуткевич трио

24 октомври
, 20:00 ч., Sofia Live Club. Билети: eventim.bg - 10 лв., на място - 15 лв.

23 октомври, 18:00 ч., читалище „Добри Войников - 1856“, Шумен (вход свободен).
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас