„Изцеление с ТЕС. Да победим стреса чрез метода на потупването“ от Ник Ортнър
      facebook 
Литература
Петък, 22 Ноември 2013 16:21
Никълас Ортнър е изпълнителен директор в компания, чиято мисия е насочена към популяризиране метода на потупване и техниката за емоционална свобода (ТЕС). ТЕС е водеща енергийна терапия, която се използва ефективно за намаляване на въздействието на физически и емоционални проблеми, страхове и фобии, тревожност, лоши навици, болки в гърба, безсъние и др. Само по себе си потупването оказва благотворно въздействие върху човек, съчетавайки древната китайска акупресура и съвременната психология.
Целта на Ник Ортнър е да разкрие пред хората нови възможности, които да допринесат за тяхното здравословно и финансово състояние. Авторът успява да популяризира методите си чрез книги, филми, сидита, онлайн събития по темата.
Бестселърът „Изцеление с ТЕС. Да победим стреса чрез метода на потупването“ е предшестван от успешен документален филм, посветен на същата тема. Продукцията проследява историите на 10 души, лично изпробвали метода на потупването. Сред тях се нареждат хора с 30-годишни хронични болки в гърба, фибромиалгия, безсъние и тежка депресия.
Ник Ортнър създава и първите по рода си онлайн програми за самостоятелно обучение. Те помагат на хората да възприемат възможно най-бързо и ефективно начините за прилагане на метода на потупването.
През 2013 г. Ортнър създава фондация „Изцеление с ТЕС“, която до момента е събрала над 100 000 щатски долара за благотворителна дейност. Средствата са подпомогнали гражданското общество след трагедията вследствие стрелбата в началното училище „Санди Хук“ в градчето Нютаун.
В момента Ник Ортнър работи по следващата си книга.

За книгата:
Животът на милиони хора е изпълнен с трудности от най-различно естество. Те са подложени на физически и емоционален стрес, страдат от здравословни проблеми и ниско самочувствие. Потискайки болката и безпокойството в името на спокойния си сън, те прибягват към различни медикаменти. Но лекарствата невинаги са най-доброто решение.
Книгата „Изцеление с ТЕС. Да победим стреса чрез метода на потупването“ на Ник Ортнър е насочена към хора, които искат да подобрят качеството си на живот и да намерят най-добрия, безопасен и ефективен начин за постигане на спокойствие, щастие и удовлетворение.
И в нашата страна интересът към ТЕС е огромен. Техниката за емоционална свобода се обсъжда разгорещено в редица телевизионни предавания и форуми.
В книгата са разказани действителни случаи с хора, докоснали се до изцелението. Дадено е много стройно и логично описание на стъпките, които трябва да следваме, за да подобрим състоянието си. Застъпени са проблеми като: справяне със стреса, лекуване на страхове и фобии, преодоляване на травми от миналото, освобождаване от хроничните болки, борбата с наднорменото тегло или тютюнопушенето. ТЕС помага на хората в изграждането на добри и топли взаимоотношения, в печеленето на пари и сбъдването на най-съкровените им мечти. Техниката за емоционална свобода (ТЕС) разкрива по лесен и достъпен начин методите за самоусъвършенстване.

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ОТ ТУК: ИЗЦЕЛЕНИЕ С ТЕС. ДА ПОБЕДИМ СТРЕСА ЧРЕЗ МЕТОДА НА ПОТУПВАНЕТО: ЛИНК

Какво представлява ТЕС?
ТЕС е създадена от американеца Гари Крейг - инженер от университета Станфорд, Калифорния. Методът е направление в енергийната психология. Основната концепция, на която се базира, е, че „причината за всички негативни емоции са прекъсвания в енергийната система на човешкото тяло“. Тази техника се състои в потупването на различни енергийни точки от човешкото тяло, които следват меридианите, познати на науката още от древността. По тях протича енергията - ки. Чрез този метод се осъществява промяна на енергийните токове в тялото. Той се базира на традиционни практики, познати в източната медицина отпреди 5000 години.
ТЕС е ефективна за отслабване, подобряване на мотивацията, лекуване на емоционални травми, стрес, тревожност, страх, депресия, пристрастяване към алкохол, цигари и наркотици.


Чрез ТЕС могат да се изчистват негативните емоционални и енергийни модели, които се съдържат в нашите спомени. Тази техника изисква определено вглеждане в себе си и честно отношение към съществуващите проблеми. От нас се изисква да се съсредоточим върху отрицателните емоции, страха, безпокойството, лошата памет, неразрешените проблеми. След като се концентрираме върху приемането и разрешаването на това, което ни притеснява, потупваме 5-7 пъти всяка от 12-те ключови точки, за да възстановим балансираното състояние на енергията в организма. През това време се изговаря на глас проблемът, който човек има, и се казват ключовите „вълшебни“ думички: „Въпреки че имам този проблем, аз напълно и безрезервно приемам себе си“. Потупването върху определените точки дава сигнал на организма ни, че сме в безопасност, и по този начин се разкъсва условната връзка на потискане, кодирана да съответства на болката и травмиращия спомен.

Всяка от точките отговаря на определени органи и системи

Идеята е много близка до китайската народна медицина, в която са познати 100 различни енергийни точки от човешкото тяло. Но прилагането на потупването е значително по-просто и по-безболезнено от акупунктурата. ТЕС може да се научи от всеки и да се приложи навсякъде, когато пожелаем. Това е безплатен метод и има мигновен резултат.
През последните години са проведени голям брой изследвания, които безспорно доказват, че прилагането на ТЕС значително подобрява емоционалното и физическото състояние на милиони хора, на които не са помогнали нито медикаменти, нито психотерапия. Многократно е изпитано, че системата работи - дори при хора, които не вярват в такива подходи.
Независимо дали болката е физическа или емоционална, дали е отскоро или от години, потупването може да помогне на тези, които знаят как да използват силата му.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас