Пролетният сезон на „Камерна сцена Пловдив“ започва през април
      facebook 
Музика
Вторник, 25 Март 2014 17:16
Музикални срещи с творчеството на популярни и обичани артисти предстоят през април и май в Пловдив. Марио Станчев и Веселин Койчев, Мирослава Кацарова и Петър Салчев ще представят свои музикални проекти като част от програмата на пролетния сезон на „Камерна сцена Пловдив“.
За ценителите на класическата и джазовата музика името „Камерна сцена Пловдив“ е значещо. „В предстоящия сезон обръщаме специално внимание на пловдивските творци, като се стремим да достигнем до още по-широка аудитория. Гаранция за привличането й е мултижанровостта на събитията, които предвиждаме, и тяхната висока естетическа стойност“, коментира авторът на проекта Петър Салчев.
Концертите ще се състоят в Първо студио на Радио Пловдив и в камерната зала на Драматичния театър. За първи път форматът на проектите се разширява с участието на академичната хорова формация на АМТИИ, която ще партнира в изпълненията на Марио Станчев. Маестрото пристига от Франция по покана на Веселин Койчев специално за съвместния им концерт. В предишния сезон пловдивчани имаха възможността първи да чуят новите албуми на Христо Йоцов и Ангел Заберски - син, чиито световни премиери се състояха в рамките на проекта. След дългогодишна пауза в Пловдив концерти изнесоха Милчо Левиев и „Акустична версия“.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас