„Папагено“ - танцов театър по опера на Моцарт
      facebook 
Театър
Вторник, 25 Март 2014 19:48
На 30-ти март можете да гледате за първи път спектакъла „Папагено“. Представлението е в жанра танцов театър, който отскоро набира популярност и в България. Построено е върху мотиви от втората част на операта „Вълшебната флейта“.
Главните действащи лица - Папагено и Папагена, Тамино и Памина са подложени на редица изпитания, чрез които трябва да докажат своята любов един към друг. Те изискват доказателства и са в ситуация, в която трябва да преодолеят страховете си по пътя към съзряването и любовта на другия.
Представлението засяга темите за комуникацията в процеса на изграждане на взаимоотношения; изкушението като бунт срещу “ и заживели щастливо“; стремежът към вечността и съвършенството, опитът на човека да бъде Бог; бягството от смъртта; подмяната на ценностите и търсенето на истинската емоция.
В спектакъла участват Мартин Смочевски, Васил Дипчиков и Стефан Вучов, Велислава Цветкова (Балет Арабеск, X Factor), Вера Молова и Красимир Митов. Режисьор и хореограф е Александър Манджуков, сценограф - Кирил Наумов, а драматургичната адаптация е на Емил Илиев.

След миналогодишната премиера на „Принципите на удоволствието“ това е вторият проект в сътрудничество между Coldpiece Dance Theater Company и Младежки театър „Николай Бинев“.

ПАПАГЕНО
Танцов театър по опера на Моцарт
Премиерните дати: 30 март и 17 април
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас