Поп-рок-джаз фест „Откритие 2014“ започва на 16-ти май
      facebook 
Музика
Сряда, 09 Април 2014 12:58
Международен радиоконкурс за песен, майсторски клас, филмови и литературни премиери са новите моменти в програмата.,
Талантливи млади певци, професионални композитори, автори на песни, аранжори и продуценти от цял свят отново ще се съберат на варненска сцена, за да представят най-новите си музикални проекти на 23-тия международен поп-рок-джаз фест „Откритие 2014“. Тази година организаторите обещават да намерят пресечната точка между различни изкуства, включвайки в програмата на фестивала не само традиционните конкурси за песен и за изпълнител, но също премиери на филми, книги, изложби, майсторски клас, концерти на популярни имена от поп-рок сцената, джаз музиканти и изгряващи звезди от Европа.

Конкурсната програма на „Откритие 2014“, която включва разделите за най-добра песен и за изпълнител, ще се проведе на 17-ти и 18-ти май на основна сцена на ДТ „Стоян Бъчваров“ във Варна. В нея ще видим изпълнители от 18 държави. В рамките на фестивала ще се проведе и първият по рода си международен радиоконкурс за песен. Слушателите на  радиостанции от различни държави ще имат възможността да определят с гласуване най-добрата композиция от международния конкурс за песен „Откритие 2014“.
Акцентът в тазгодишната съпътстваща програма на фестивала са проекти в джаз и рок музиката. „Откритие“ ще направи майсторски клас по джаз интерпретация за изпълнители от цяла България, който ще води джаз певицата Александрина Симеон от Германия.
„Откритие 2014“ ще върне и музикалната история назад в 90-те години, когато се ковяха основите на българския рок. На 19-ти май е премиерата на втората  част от документалната трилогия „Млада кръв“ за БГ рока на 90-те. Режисьор на лентите е известният в миналото китарист от група „Атлас“ Петър Даскалов.
На сцената на „Откритие 2014“ ще видим и още популярни гост-изпълнители: Орлин Павлов, Михаела Филева, европейското денс-поп трио SunStroke Project и Илона от Великобритания.

Ето и предварителната програма на ММФ „Откритие 2014“:
6 - 16 май 2014
Международен радиоконкурс  „Откритие 2014“ - първият по рода си международен конкурс в българския радио ефир
Излъчване на селектираните песни от  международния конкурс за песен „Откритие 2014“ в програмата на БНР и радиостанции от различни държави, гласуване от слушателите за най-добрата  композиция
12 май 2014
Изложба „Откритие“ на творби от млади художници
15-16 май 2014
Майсторски  клас поп & джаз интерпретация с Александрина Симеон (Германия) за млади поп и джаз изпълнители от Варна и страната
16 май 2014
Концерт „Лауретите на Откритие“ - Лудвиг Галеа (Малта)
Лауреат на „Откритие 2003“, участник във финалите на Евровизия 2005 - популярни песни, канцонети, песни от мюзикъли
17 май 2014
23ти Международен конкурс за изпълнители „Откритие 2014“
Рецитална програма с участието на Орлин Павлов, Илона (Великобритания) и др.
18  май 2014
„Делфинови тайни“ - албум с електро-акустична музика и звуци на делфини на композитора Юри Стойков
Международен конкурс за песен  „Откритие 2014“
Рецитална програма с участието на Михаела Филева и Nickname, SunStroke Project.
Гала-вечер с обявяване и връчване на наградите.
19 май 2014
Премиера на документалния музикален филм за българската рок-музика от края на 80-те години „Млада кръв-2“, режисьор Петър Даскалов и концертна програма с участници от филма.
20 май 2014
Премиера на книгата „Цветя от края на 80-те“ на журналистите Емил Братанов и  Румен Янев, посветена на българската поп-рок музика от 80-те и 90-те години
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас