„Камерна сцена Пловдив“ с Великденски концерт на Петър Салчев
      facebook 
Сценични изкуства - Музика
Вторник, 15 Април 2014 10:24
„Камерна сцена Пловдив“ кани пловдивчани и гостите на града на Великденски концерт-празник с Петър Салчев и проекта му „One ballad night“ на 22-ри април от 19:00 ч. в Първо студио на Радио Пловдив.
Няколко мига светло съпреживяване. Откраднато време, в което да чуем душите си. Така най-синтезирано може да се обобщи посланието на „One ballad night“. Проектът, който се роди преди две години в Пловдив, се радва на творческа жизненост и спечели сърцата на публиката и във Варна, Русе, Добрич, София, Бурас.
Негов автор е Петър Салчев - един от водещите джазови изпълнители у нас. В програмата са включени някои от най-красивите баладични теми  като „My funny Valentine“, „How deep is the ocean“, „Slow hot wind“, „Amapola“.

„Баладата е трудно изкуство. Това е музика на наситените със съдържание паузи. То е другата инвенция в музиката -  с малко изразни средства да казваш много. От съществено значение са и текстовете на тези песни, защото словесните им образи обогатяват още повече цялостното звучене и са също толкова красиви, колкото самите музикални теми.
„One ballad night“ e проект, подготвен с много любов, с много смирение и призив за повече обич между хората. Това е основното послание на концертите ни и се надяваме публиката ни да бъде докосната. Концертът в Пловдив съвпада с Възкресение Христово и това не е случайно. Искаме да вдъхнем топлина и надежда на хората, че след трудните дни, в които напоследък живеем, непременно ще дойдат добрите времена“, сподели Петър Салчев.

Музиката в „One ballad night“ е на ръба на жанра - част от темите са с типично джазово звучене, а други в характерен популярен стил. Но е сигурно, че зрителите ще чуят красива музика, поднесена с широко отворена душа и професионализъм от участниците: Петър Салчев - вокал, Мирослав Турийски - пиано, Петър Момчев - саксофон, Александър Леков - контрабас, Емил Пехливанов - ударни, Веселин Митев – виолончело.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас