Премиера на книгата „Управление на иновативни театрални проекти“
      facebook 
Литература
Вторник, 13 Май 2014 12:22
На 20-ти май от 17:00 ч. в „Клуб на актьора“ в Младежки театър „Николай Бинев“ ще се състои премиера на книгата „Управление на иновативни театрални проекти“ от Десислава Стойчева, изд. „Валентин Траянов“, художник на корицата - Венелин Шурелов.
Това издание е първото научно теоретико-практическо изследване за управлението на театрални проекти. Акцентира се върху ролята на иновациите в изкуствата и са дефинирани ключови понятия като иновативен театрален проект, ръководител на театрален проект, шоукейс и др. Подзаглавието на книгата е „Специфични познания, необходими на ръководителя на иновативен театрален проект за неговото успешно управление“ . За първи път е изграден цялостен профил на професионалния ръководител на театрални проекти - отговорности, специфични познания, технически и поведенчески умения за управление и оценка на проекти и др.
Авторът предлага и конкретни насоки за оценяване на иновативни арт проекти чрез прилагането на различни инструменти за оценка на резултатите и въздействието им. Те могат да бъдат полезни както за финансиращите институции, така и за артистите, кандидатстващи с проекти.
Изданието може да бъде използвано и като практически наръчник за развиване на умения на мениджърите на проекти и в други области на изкуствата. В книгата ще намерите примери от ръководените от автора арт проекти на Британски съвет, както и интервюта с мениджъри на иновативни театрални проекти в България и Обединеното кралство. Сред тях са „Университет за зрители“ в МГТ „Зад канала“, „Панаир на младите“ в Младежки театър „Н. Бинев“, Проектът „Про текст“ на организация 36 маймуни, Единбургския шоукейс на Британски съвет, „Национален театър на живо“ на Кралския национален театър и др. В приложенията на книгата има и архив от съвместни проекти на български и британски творци.
Книгата „Управление на иновативни театрални проекти“ е в областта Арт мениджмънт и е издадена с конкурс на Национален фонд „Култура“.

Д-р Десислава Стойчева е сертифициран мениджър и оценител на проекти, с дългогодишен професионален опит в Британски съвет като регионален мениджър на международни проекти и екипи. Тя е също преподавател по Арт мениджмънт в НАТФИЗ“Кръстьо Сарафов“, автор на статии в специализирания печат, презентатор в международни конференции, ръководител на обучения и актриса с участия в театъра и киното.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас