„Майсторът на сънища“ - самостоятелна изложба на Паоло Лакони
      facebook 
Изложби
Вторник, 07 Октомври 2014 17:06
Предстои една уникална среща, на която да помечтаем за Сардиния. На 10-ти октомври от 18:30 ч. в София в присъствието на художника ще бъде открита самостоятелната изложба на Паоло Ликони, озаглавена „Майсторът на сънища“. Мястото е Сардинската културна асоциация „Сардика“ на бул. „Евлоги Георгиев“ 113, ап. 2. Изложбата, организирана от Асоциация „Сардика“ съвместно с Италианския културен институт в София, може да бъде разгледана до 16-ти октомври.
Изложбата, с куратор Анна Амендоладжине, се състои от около петнайсет произведения със среден размер, нарисувани през последната година. Това са платна, изрисувани с акрилни бои върху грунд от гипс и лепило, чиито теми са вдъхновени предимно от сцени от ежедневния живот или от сардинските народни традиции, от обичаите и от местните прояви. Събитието има за цел да представи в България този сардински творец с така характерен стил, изключително ироничен и цветен.

„Майсторът на сънища“ е първата изложба на Паоло Лакони в България. Роден в Каляри, където живее и работи, Лакони започва самоуката си художествена дейност като дава предимство на акварелите и като използва като опорни точки за темите на картините си най-скъпите за него места: местата от острова и от родния си град.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

Етикети: Изложби Събития
 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас