„Несломен“ на Анджелина Джоли с премиера на 27 февруари
      facebook 
Събития - Стоп кадър
Понеделник, 02 Февруари 2015 18:26
Носителката на „Оскар“ Анджелина Джоли е режисьор и продуцент на „Несломен“, епична драма, проследяваща невероятния живот на олимпийския и военен герой Луис „Луи“ Замперини (Джак О’Конъл). Той, заедно с двама други членове на екипажа, оцелява на сал в продължение на 47 дни след почти фатална самолетна катастрофа по време на Втората световна война, но е пленен от японския флот и е изпратен във военнопленнически лагер.
Създаден по адаптация на ползващия се с огромна популярност роман на Лора Хиленбранд „Сийбискит: американската легенда“, „Несломен“ представя на големия екран невероятната и вдъхновяваща история на Замперини за издръжливостта и силата на човешкия дух.
Заедно с О’Конъл във филма участват Домнъл Глийсън и Фин Уитрок - летците Фил и Мак, с които Замперини прекарва няколко опасни седмици на сал в Тихия океан - а също Гарет Хедлунд и Джон Магаро като военнопленници, които създават неочаквана дружба в затворничеството си; Алекс Ръсел като брата на Замперини Пийт и японският актьор Мияви с неговия дебют в англоговорящ филм като бруталния надзирател в лагера, известен на хората само като „Птицата“.
Филмът е продуциран от Анджелина Джоли, както и от Матю Баер („Град край морето“), Ъруин Стоф („Денят, в който земята спря“) и Клейтън Таунсенд („Така е на 40“). Опитният снимачен екип е оглавяван от десеткратно номинирания за “Оскар“ оператор Роджър Дийкинс („Скайфол“).
Носителите на „Оскар“ Джоъл и Итън Коен  („Няма място за старите кучета“) пренаписват сценария от по-ранни варианти на Уилям Никълсън („Клетниците“) и Ричард ЛаГравенес („Зад канделабъра“ на НВО).

„Несломен“ идва в кината на 27 февруари. Филмът има три номинации за „Оскар“.

Жанр: епична драма
Участват: Джак О’Конъл, Домнъл Глийсън, Гарет Хедлунд, Фин Уитрок, Джон Магаро, Алекс Ръсел, Мияви
Режисьор: Анджелина Джоли
Сценаристи: Джоъл Коен и Итън Коен, Уилям Никълсън
Продуценти: Анджелина Джоли, Матю Баер, Ъруин Стоф, Клейтън Таунсенд
Изпълнителен продуцент: Мик Гарис
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас