Украинският театър на сенките „Fireflies“ идва в България
      facebook 
Сценични изкуства - Театър
Вторник, 17 Март 2015 16:54


Украинският театър на сенките „Fireflies“ ще гостува за първи път в България на 4-ти април в Зала 1 на НДК.
Шоуто „Shadow space“ е завладяващо пътешествие в света на сенките. В тайнственото пространство са възможни най-удивителните приключения и има място за всякакви фантазии. На различните планети човешките сенки преживяват вълнуващи животи. Всички те са част от фантастичния свят с името „Shadow space“. Програмата ще порази зрителите не само с театър на сенките, но и с неоново шоу, акробатика и пясъчна анимация.

Първото представление на трупата е през ноември 2010 г. Участниците трябва да имат хореографска подготовка, както и да притежават актьорско майсторство. Всеки от тях, без изключение, е спортист. За спектаклите работи голям екип от сценаристи, които разработват сценариите за всички номера. Когато процесът на написването на сценария отмине, започва активната му реализация. Първо, събират се фигурите в сенки, след което се измислят акробатични начини за показване и преливането им, за да се съживят образите, създадени от сенките.

Темите в спектаклите са любов, приказки, война, пътешествия. В чест на героите от Майдана и битките в Източна Украйна екипът екранизира постановката „Не на войната“. Участници в протестите и свидетели на кървавите събития на Майдана, артистите от театъра на сенките пресъздават видяното в танц.
Момчетата и момичетата от трупата изнасят благотворителни концерти в Украйна, даряват кръв и медикаменти. Артистите се надяват, че чрез изкуството гласовете им ще бъдат чути. С болка младите хора споделят, че колкото и далече да се намират от войната, тя постепенно ги настига чрез информационната вълна, която промива мозъци.

Билетите за „Shadow space“ се разпространяват в мрежата на Еventim.bg.


 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас