Националният туристически клъстер организира фестивал за туризъм и забавления „Българският пътеводител“
      facebook 
Сценични изкуства - Фестивали
Вторник, 17 Март 2015 17:51


Скъпи читатели, каним ви да посетите едно интересно събитие, организирано от нашите приятели от Национален туристически клъстер.
Фестивалът за туризъм и забавления „Българският пътеводител“ ще се проведе на 28-ми март от 10:30 до 18:00 ч. в София, Фабрика 126 - място за културни събития и прояви (бул. „Княгиня Мария Луиза“ № 126). Събитието е насочено към всички туристи и хора, обичащи пътуването, почивката и приключенията.
В множество тематични зали и пространства общини и туристически организации от България ще представят различни дестинации и възможности за туризъм в страната. Темата „Море и летен туризъм“ ще ви пренесе в разгара на лятото, където с коктейл в ръка разпускате край басейна на някой хотел. „Планината“ ще ви зареди с прохладната свежест и ще разкрие възможностите за пешеходен туризъм, спорт и приключения. В залата, посветена на балнеологията, ще почувствате лечебната сила на водата и ще намерите предложенията на най-добрите спа хотели в страната. С отделни пространства ще бъдат представени културно-историческият туризъм, приключенски и екстремен туризъм и др.

„Мистерията на българските гласове“ ще пеят специално за гостите на фестивала, които ще могат да се насладят още на народни и спортни танци, традиционна и съвременна музика, различни спортни занимания, изложби и прожекции, викторини и много други изненади.

Входът за всички посетители на фестивала е безплатен.


По време на събитието ще бъде представен и иновативният туристически портал „Българският пътеводител“ - www.bg-guide.org, който обединява най-съвременните информационни и комуникационни технологии и се отличава с модерен дизайн, професионални фотографии и авторски текстове на множество природни и исторически забележителности в България.
За представителите на медиите е предвидена специална пресконференция, на която ще бъде представен порталът www.bg-guide.org. Тя ще се проведе в деня и мястото на фестивала - 28.03.2015 г. от 13:00 ч. във Фабрика 126.

ЗА НАЦИОНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ КЛЪСТЕР БЪЛГАРСКИЯТ ПЪТЕВОДИТЕЛ
Национален туристически клъстер „Българският пътеводител“ е сдружение с нестопанска цел, което обединява различни организации в областта на туризма - туроператори, хотели, къщи за гости, неправителствени организации, и други организации в туризма и съпътстващите го сфери. Мисията на Национален Туристически Клъстер е насочена към устойчиво развитие, интегриране и популяризиране на всички форми на специализирания туризъм в България, включително културно-исторически, екологичен, планински, пешеходен, СПА, кулинарен и винен, конгресен, приключенски и др.
Клъстерът работи активно за популяризиране на България като атрактивна туристическа дестинация за целогодишен туризъм, повишаване на конкурентоспособността на българския туристически сектор, повишаване на качеството на туристическия продукт и улесняване на туристите при планиране на своята почивка в България.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас