„Танцът на Хънтингтън“
      facebook 
Събития - Стоп кадър
Вторник, 12 Май 2015 12:13
На 14-ти май от 18:30 часа в кино Euro Cinema София ще се състои втората прожекция на документалния автобиографичен филм „Танцът на Хънтингтън“. Това събитие е част от информационната кампания на Българска Хънтингтън Асоциация за 2015 г. и има благотворителна цел. Събраните средства ще подпомогнат дейността й за облекчаване живота на хората с болестта на Хънтингтън у нас и техните семейства, както и за по-голяма видимост в обществото на това рядко невродегенеративно заболяване с летален край. На събитието ще присъстват представители на асоциацията, към които гостите биха могли да се обръщат с въпроси или предложение за помощ в каузата.

Болест на Хънтингтън
Рядкото заболяване болест на Хънтингтън (хорея на Хънтингтън) е наследствено генетично заболяване, водещо до прогресивна дегенерация на нервни клетки в определени области на мозъка. Разпадът на нервните клетки довежда до редица нарушения, включващи неконтролируеми движения (хорея), когнитивен дефицит, емоционални нарушения и разнообразна психиатрична симптоматика.

Повече информация за Българска Хънтингтън Асоциация тук: https://www.facebook.com/huntington.bgОбръщението на режисьора на филма към българската публика
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас