"Тайната на свободния човек"
      facebook 
Литература
Събота, 27 Юни 2009 20:26
ИК "Хермес" представя "Тайната на свободния човек". Това e третата книга от серия "Прозрения". Автор на изданието е Гай Финли. Той има успешна музикална кариера – композира музика за популярни певци като Даяна Рос, братята Джексън, Били Престън и др. Успехът и парите обаче не му носят щастие и удовлетворение. Гай Финли заминава за Индия и Далечния изток, като живее е надеждата да открие мъдрост и просветление. Впоследствие изоставя кариерата си в шоубизнеса и се отдава на писане. В момента е един от най-известните и уважавани учители по психологическа самопомощ. Автор е на над 30 книги и аудиопрограми за личностнo развитие, сред които "Живот без страх", "Моделирайте съдбата си", "Тайната да бъдеш неудържим" и др.
Книгата "Тайната на свободния човек" е преведена на над 20 езика и се радва на нестихващ интерес повече от десетилетие.
За книгата:
"Тайната на свободния човек" е книга по психологическа самопомощ, предназначена за всички, които искат да намерят вътрешно спокойствие в нашия забързан и стресиращ свят. Хората чувстват все по-голямо неудовлетворение от живота си, въпреки многото материални придобивки, на които се радват. Неволно човек си задава въпрос защо след като е достигне успех, към който така се стреми, не се чувства щастлив? Защо, въпреки че постига мечтите си, не изпитва вътрешно удовлетворение? Защо една дреболия от ежедневието може да го изкара от равновесие и да му попречи да се радва на живота? И защо винаги такива малки детайли развалят общото усещане за доволство и го правят раздразнителен, сприхав, неудовлетворен и в крайна сметка нещастен?
Именно на тези въпроси се опитва да отговори Гай Финли, като стъпка по стъпка ни води на едно дълго и интригуващо пътешествие към собствената ни скрита същност. Книгата на Финли е много последователна в етапите, които ни налага да преминем. Тя ни помага да достигнем до познание за собствената ни висша природа и да видим, че Проблемът, от който произтичат всичките ни нещастия, сме самите ние. Той застъпва революционната за западния свят идея, че не битието определя съзнанието, а съзнанието определя битието. Животът е такъв, какъвто е, благодарение на изборите, които сме направили. А пък те на свой ред се определят от нивото на нашето съзнание. Така че житейските обстоятелства или заобикалящите ни хора не са виновни за нашето нещастие, тъй като са важни не толкова обстоятелствата, а нашето отношение към тях. Изводът е:  Не е нужно да променяме света или хората, за да достигнем щастието, достатъчно е да променим самите себе си.
Книгата ни води по пътя към себепознание, като ни учи:
Как да преодолеем стреса
Как да стигнем до свободата в 10 стъпки
Как да надмогваме препятствията по пътя
Как да живеем според собствените си правила
Как да освободим вътрешната си сила
Как да се справим със страховете и негативността си
Как да се избавим от самоунищожителното поведение
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

Етикети: Събития Книга
 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас