Български късометражен филм взе голямата награда в Краков
      facebook 
Фестивали
Понеделник, 14 Декември 2009 18:50
Един от най-амбициозните фестивали в Полша - "Etuida&Anima", раздаде в края на ноември своите награди. Журито, начело с полския сценарист и режисьор Филип Байон, присъди голямата награда на фестивала "Златен Динозавър" на филма на Драгомир Шолев "Посредникът".
Специална награда-диплом и наградата на студентското жури на фестивала получи Илиян Метев за "Голешево", като бяха отбелязани уменията на автора за документално наблюдение.
Международният филмов фестивал "Etuida&Anima" се организира в Краков от 1994 г. Това е фестивалът с най-дълги традиции в съпоставянето на постиженията на студенти от филмови училища от целия свят, както и рисувани анимационни творби на професионалисти, студенти, независими продуценти.
Важен и интересен факт е журирането в два раздела – етюди и анимации. Наградите в късометражния конкурс са Златен, Сребърен и Бронзов Динозавър, а в анимационния – същите, но Джабероуоки.
Специален Златен Динозавър се присъжда всяка година на най-доброто филмово училище, както и на преподавател, който в същото време е активен творец.
Сред 100 творби от целия свят (за участие в тазгодишния фестивал са кандидатствали 800 филма), именно български филми бяха отличени в раздела за късометражно кино.


снимка: СФФ
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас