Фотографска изложба на Явор Ганчев
      facebook 
Изложби
Вторник, 12 Януари 2010 18:03
Явор Ганчев е роден в София на 11 май 1966. През 1987 г. прави първите си стъпки в класическата анимация в класа на Пройко Пройков.
През 1989 г. завършва с отличен успех курс по анимация във ВИТИЗ "Кр. Сарафов".
В период (1989 – 2009) се реализира като аниматор, сценарист, режисьор и супервайзер в голям брой филмови продукции, клипове и реклами за студия в Унгария, Великобритания, Германия, САЩ и България.
Междувременно страстта към фотографията постепенно се превръща в професионално занимание.
Фотографиите от концертите на Джордж Майкъл и Баба Зула в София намират място в списание "Олала" и официалната страница на Баба Зула. Снима за Most of Evil и сп. "Гейм спектрум".
От 2009 г. е член на НСФА – Национално сдружение Фотографска Академия, част от международната мрежа на FIAP.
Според Явор Ганчев, в днешната действителност, раздирана от политически конфликти и социални противоречия, обикновените хора все още пият кафе, ходят на работа, правят любов и се вълнуват от едни и същи човешки неща. На Пето авеню в Манхатън или в някоя задна уличка на Истанбул, ще срещнеш едни и същи хора, стига да имаш очи и сърце, за да ги приемеш такива, каквито са. Мостовете са концепция за свързаност на Стар - Нов свят, на Изток – Запад, и на идеята, че, колкото и далече да отидем, в крайна сметка си оставаме безкрайно близо, водени от едни и същи мисли и вълнения, страхове, надежди и стремления. Нищо, че според енциклопедията, "Мостът е хоризонтална конструкция, изградена за пренасяне на товари и преминаване на хора, животни, превозни средства над проход, долина, път, железопътна линия, река, залив или друг воден басейн, както и над всяко друго физическо препятствие."

Откриване на изложбата Мостове/Истанбул - Фотографии на Явор Ганчев
Продължителност: 19.01.10 – 30.01.2010
Галерия - книжарница София Прес, ул. "Славянска" 29
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас