Алиса в страната на чудесата 3D
      facebook 
Стоп кадър
Вторник, 02 Февруари 2010 23:16
Един от най-авангардните режисьори на Walt Disney Pictures Тим Бъртън ни представя едно фантастично приключение на 3D – Алиса в страната на чудесата. Филмът е алтернативен прочит на две от най-обичаните книги в цял свят.
Мия Уасиковска е 19-годишната Алиса, която се завръща във вълшебния свят, където е попаднала като малко момиченце. Там тя среща отново старите си приятели: Белия заек, Близнаците Туидълди и Туидълдум, Съсела, Гъсеницата, Котарака и, разбира се, Лудия Шапкар (Джони Деп). Алиса предприема едно фантастично пътешествие, за да открие съдбата си и за да спре тиранията на Червената кралица. Сред звездите в лентата са и Ан Хатауей, Хелена Бонъм Картър и Криспин Глоувър.
Филмът на Тим Бъртън улавя неповторимата атмосфера на романите "Алиса в страната на чудесата" (1865) и "Алиса в огледалния свят" (1871) и ги пресъздава с изразните средства на авангардните технологии, запечатвайки едни от най-обаятелните герои в литературната история. "Алиса в страната на чудесата" тръгва на голям екран в Disney Digital 3D™ на 5 март 2010 година.  
Режисьорът Тим Бъртън и Джони Деп отново работят заедно по един от най-амбициозните си проекти. През 1990 г. реализират хитовата лента "Едуард ножиците" и оттогава са близки приятели. Те създават странни и изключителни филми като "Ед Ууд", "Слийпи Холоу", "Чарли и Шоколадовата фабрика", "Булката труп" и "Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт стрийт".

Актьори: Джони Деп, Ан Хатауей, Хелена Бонъм Картър, Криспин Глоувър, Мат Лукас, Мия Уасиковска


Режисьор: Тим Бъртън

Националност: американски / Език: английски / Жанр: фентъзи
Премиера: 2010-03-05
Оригинално заглавие: Alice in Wonderland 3D
Продуцентска компания: DisneyФорум Филм България, www.forumfilm.bg
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас