Пикасо и Дали по tvart
      facebook 
Събития - Изложби
Вторник, 16 Февруари 2010 22:14
Десетки галерии и музеи в Испания отвориха врати за екипа на tvart. Най-ярките творби на Пикасо, Дали и Миро ще бъдат показани още този месец по българската медия за световно изкуство и туризъм.
Режисьорът Стилиян Иванов засне и шедьоврите на Ел Греко, както и хилядолетен храм в Толедо - старата столица на Испания, съчетал в себе си архитектурата и интериора на уж враждуващи религии - юдаизъм, християнство и ислям.
За зрителите ще бъде любопитна и колекцията на музея за восъчни фигури в Мадрид, която по мнение на специалисти, превъзхожда тази на мадам Тюсо. Причината е, че известните лица от човешката история не "стърчат" просто в пространството, а са поставени в ситуационните картини.
Десертът в програмното меню на tvart ще бъдат кадрите на оператора Мирослав Евдосиев от карнавала в Испания, състоял се на 12 и 13 февруари.
Верни на програмната политика на tvart, екипите на медията не отразиха нищо свързано с коридата - "забавление", което младите и европейски ориентирани испанци не приемат.1. Хуан Миро
2. Пабло Пикасо
3. Салвадор Дали
4. Музей "Рейна София"
5. Музей на восъчните фигури в Мадрид
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

Етикети: Изложби Събития
 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас