"Рапунцел" на Братя Грим оживява по нов начин
      facebook 
Стоп кадър
Сряда, 10 Март 2010 21:07
Класическата приказка на Братя Грим оживява по нов начин във вълнуващата анимация на Дисни "Рапунцел". Филмът, който ще бъде в 3D-формат, преминава отвъд сюжета на добре познатата ни приказка като го доразвива и обогатява с авантюристичен дух, нови герои и закачливи моменти.
Дългокосата принцеса Рапунцел ще оживее на големия екран с гласа на очарователната актриса и певица Манди Муур. Нейната геройня е отвлечена като бебе от родния си замък и живее в скрита от света висока кула. Надарена с непоколебимост и богато въображение, девойката се впуска във весела, дългокоса лудория, с помощта на един неочакван посетител. Това е Флин Ридър, който ще слушаме с гласа на Закъри Леви. Когато най-издирваният бандит на кралството се скрива в мистериозната кула, внезапно попада в плен на красива и борбена тийнейджърка със златна коса, дълга над 20 метра. Странната похитителка на Флин, която търси начин да се освободи от плена на досадната кула, в която е била прикована с години, сключва сделка със симпатичния крадец и невероятнното им дуо се впуска във вълнуващо приключение. Към незабравимите им преживявания се включват расов кон, особено грижовен хамелеон и хайка недоволни бандити.

Създателите на филма са се постарали да впечатлят не само с перфектна визия на героите, традиционно за филмите на Дисни, но и с големите имена, които работят върху "Рапунцел".

Композиторът Алън Менкън, създател на музиката и песните в някои от най-емблематичните анимационни класики на Уолт Дисни, носител на 8 Оскара - "Малката Русалка" (за най-оригинална музика и най-оригинална песен с Хауърт Ашмън - "Под водата"), "Красавицата и звярът" (за най-оригинална музика и най-оригинална песен с Хауърт Ашмън - "Красавицата и Звяра"), "Аладин" (за най-оригинална музика и за най-оригинална песен с Тим Райс - "Цял нов свят") и "Покахонтас" (за най-оригинална музика и най-оригинална песен със Стивън Шуорц - "Цветовете на вятъра").
В работата по "Рапунцел" участва и Байрън Хауърд, който през 2008 г. режисира анимацията "Гръм". Лентата реализира над 300 млн. долара приходи и получи две номинации за "Златен Глобус" (за най-добър анимационен филм и за най-оригинална песен - "I Thought I Lost You"), както и една номинация за "Оскар" (за най-добър анимационен филм).
Глен Слейтър, сценаристът на "Рапунцел", пък ни е познат от "Малката русалка". За работата си по нея през 2008 г. той бе номиниран за наградите "TONY" и "Grammy". Също така е лауреат на редица престижни конкурси за сценарии.

Видео със снимки от анимацията
"Рапунцел" се очаква да излезе в IMAX и 3D кината в края на 2010 година.

 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас