"От Джони Деп до Юън Макгрегър"
      facebook 
Стоп кадър
Събота, 08 Май 2010 18:25
В поредицата "Големите имена в малките филми" се представят късометражни ленти на известни режисьори, с участието на популярни имена от света на киното и музиката. Режисьорският дебют на Макгрегър с "Тромбон", анимационният шедьовър "Харви Кръмпит", отличен с "Оскар" и антивоенният проект на Марина Абрамович "Опасни игри" са включени в програмата "От Джони Деп до Юън Макгрегър".
Режисьорът на "Доберман" и "99 франка" Ян Кунен кани зрителите на пътешествие из джунглата на Амазонка с късометражния "Историята на Паншин Бека". Джони Деп и Фей Дънауей делят екран в музикалното предложение на Джулиан Темпъл "Сред пустошта". Програмата се допълва от руското предложение "Гласът" на Сергей Бодров и "Обсебен от звездите" с участието на Даниел Крейг.
Поредицата "Големите имена в малките филми" е проект на "Позор" и се представя в Пловдив от Артфилм и Open Arts Foundation.

ПРОГРАМА -
От Джони Деп до Юън Макгрегър - 93 минути

Мистериозните географски открития на Джаспър Морело - The Mysterious Geographic Explorations of Jasper Morello (2005), Австралия, реж. Антъни Лукас, 28 мин.
Номинираната за "Оскар" готическа мистерия на ужасите разказва историята на Джаспър Морело - изпаднал в немилост навигатор, който напуска дома си и се отправя на пътешествие, за да постави едно ново начало.

Обсебен от звездите
- Addicted to the Stars (2002), Великобритания, 10 мин., реж. Майкъл Радфорд, с Даниел Крейг, Чарлс Саймън
Режисьорът на "Венецианският търговец" Майкъл Радфорд разказва историята на един астронавт, който се завръща на Земята, за да открие, че неговият син е остарял повече отколкото самия той.

Гласът - The Voice (2008), Русия, 3 мин., реж. Сергей Бодров
Руската легенда Сергей Бодров ни прави съпричастни на един от най-съкровените моменти в едно семейство - появяването на детето. Но понякога трети човек може да обърка предварителните планове.

Сред пустошта - Into the Great White Open (1991), САЩ, 4 мин., реж. Джулиън Темпъл, с Джони Деп, Фей Дънауей, Мат ле Бланк, Габриел Ануар
Младият Еди (Джони Деп) пристига в Холивуд, веднага след като завършва следването си. Там среща млада красавица (Габриел Ануар), която има същата татуировка като Еди.  Предстоят им успехи и трудности, свидетел на които ще бъде тяхната хазяйка (Фей Дънауей).

Тромбон - Bone (1999) - Великобритания, 9 мин., реж. Юън Макгрегър
В режисьорския дебют на Юън Макгрегър неудачник на средна възраст търси жената на своите мечти. И когато накрая я среща, няма смелостта да я заговори.

Историята на Паншин Бека - The story of Panshin Beka (2008), Франция - Перу, 12 мин., реж. Ян Кунен
Режисьорът на "Доберман" и "99Франка" Ян Кунен ни кани на едно вълнуващо пътешествие из дебрите на Амазония, където младата Паншин Бека, очаква своето първо дете.

Опасни игри - Dangerous Games (2008), Франция, 4 мин., реж. Марина Абрамович
Арт иконата Марина Абрамович представя своя последен антивоенен проект "Опасни игри". Игрите на големите се отразяват пагубно върху децата.

Харви Кръмпит - Harvie Krumpet (2003), Австралия, 23 мин., реж. Адам Елиът
Отличеният с "Оскар" филм на Адам Елиът представя живота на симпатичен бавноразвиващ се, който емигрира от Полша и се озовава на сметището в беден квартал в Австралия, където развива астма от прекомерна употреба на цигари.


Поредица "Големите имена в малките филми: От Джони Деп до Юън Макгрегър"

Прожекции в Пловдив, 11 май, 20:00 часа, вход 5 лв, Клуб Сохо
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас