Deep Zone и Михай Траистариу ще участват на фестивала "Откритие"
      facebook 
Музика
Понеделник, 10 Май 2010 13:48
Една от най-известните български групи и най-продаваната румънска звезда ще представят свои парчета на "Откритие". Тяхното участие в международния фестивал ще бъде съответно на 15-ти и 16-ти май след конкурсната програма. Двама от ключовите музиканти в Deep Zone, Любо и Дидо, започват музикалната си кариера във Варна, откъдето са родом. Любимците на феновете на клубната музика са сред най-динамично развиващите се български състави, както и сред тези, които записват парчета с много родни звезди на поп музиката. Неотдaвна беше реализиран музикален проект и заснет клип на изпълнение на Диан Савов и Явор, екс вокалист на Graviti Co, което се очертава да се превърне в един от най-слушаните родни хитове.
Михай Траистариу от своя страна е един от най-известните певци в Румъния. Той е продал над 1 500 000 копия. Дискографията му включва 10 албума, шест от които на групата, в която е участвал Valahia и четири солови. През 2010 г. ще излязат още три негови солови албума - The Best of Mihai, един албум с фолклорно звучене и Коледен албум. Освен в Румъния Михай записва и в 15 европейски страни, а сред лейбълите, с които има сключен договор са Sony Music, Warner Brothers, Jupiter Records, Epic, E.M.I и др. Неговата песен "Tornero", стана трета на Евровизия 2005 и се превърна в хит по дискотеките и радиостанциите в цяла Европа. В родината си Михай Траистариу е учредил награда на свое име за млади изпълнители и помага на певци, които са в началото на своята кариера, да се развиват и записват песни.

Сред гостите на "Откритие" в рециталната програма са включени и италианската звезда Силвия Мезаноте, израелската тв актриса и джаз изпълнителка Мира Ауад, заслужилата актриса на Беларус Инна Афанасиева, българската певица Петя Буюклиева и дуетните изпълнения на Иван и Стани.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

Етикети: Събития Музика
 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас