По-малко от месец до концерта на Елтън Джон в София
      facebook 
Музика
Сряда, 19 Май 2010 01:04
По-малко от месец остава до дългоочакваната дата 13 юни, когато на стадион "Локомотив" ще се сбъдват мечти. Българската публика се готви да посрещне с много шум знаменития поп идол сър Елтън Джон на живо в София. Онези родни меломани, които до този момент не са се сдобили с билети за грандиозното шоу, разполагат само с няколко седмици да станат сигурна част от това безспорно незабравимо преживяване. Заветните пропуски, макар и в ограничени количества, са все още налични в мрежата на "Тикетпро" и неговите партньори на цени от 60 до 150 лв.
Сър Елтън ще пристигне в София на път от концерта си в Букурещ, за да продължи световното си турне под наслов "Rocket Man - The Greatest Hits Live". Британският виртуозен пианист, който в края на март навърши завидните 63 години, и ненадминатия му бенд, с потвърденото участие на Дейви Джонстън (китара) и Найджъл Олсън (барабани), следват стриктно своя динамичен график с почти ежедневни концерти. Музикантите споделят обаче, че се вълнуват най-много за онези участия, които, като това в България, ги срещат с публиката в дадена страна за първи път. И се радват да бъдат хедлайнери на подобен престижен музикален фестивал като "Арена Музика 2010", чието девето издание ще бъде открито с концерта на Боб Дилън в зала 1 на НДК точно десет дни преди шоуто на сър Елтън в София.

Не е тайна, че Елтън Джон е един от най-скъпо платените артисти на планетата. Добър пример за това е хонорарът, който американската телевизия FOX му предлага за участието му като жури в предстоящия десети сезон на "Music Idol" в САЩ. На бляскавото парти на списание "Тайм", събрало преди седмица стоте най-влиятелни личности в света, Елтън и продуцентите на музикалното шоу са обсъждали сумата от над 22 млн. долара - такъв е хонорарът на напусналия "Music Idol" музикален съдия Саймън Коуъл, чието място Елтън Джон трябва да заеме в новия сезон на шоуто.

Дали числото 13 ще донесе късмет на сър Елтън Джон и неговия бенд, когато представянето им като световни музикални идоли ще бъде оценявано от страхотната българската публика, предстои да разберем съвсем скоро на столичния стадион "Локомотив".


SME, снимка: Simon Cross
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

Етикети: Събития Музика
 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас