Съвременна българска литература
"Телесни плевели" - сборник с разкази от Алек Попов
Съвременна българска литература
Понеделник, 12 Март 2012 16:07
"Част от историите в този сборник са писани преди доста години - още във времената преди интернет, ако това има някакво значение. Други са писани неотдавна и за пръв път излизат в самостоятелна книга.
Фантастиката винаги е имала и, както по всичко личи, ще има запазено място в сърцето ми. Истината е, че не бих могъл да си представя по-голямо наказание от това да пиша реалистично…
Тази книга е своеобразен продукт на носталгията. Носталгия по един ярък, странен (учудващо невинен!) свят, изплувал от неспокойните вълни на младежкото въображение..."
 

"Господ слиза в Атина" от Александър Секулов
Съвременна българска литература
Четвъртък, 19 Януари 2012 12:49
Двама мъже стигат до Атина на път за никъде. Бивш банкер, Александър Веренски е елегантен анархист с остър поглед и отегчена мисъл. Фред Цимерман е кореспондент на световна агенция и мълчи за причината да пътува – жена, с която е прекарал хипнотична нощ. През лятото на 2011-а светът e готов да се разпадне с удоволствие. Сред анархията двамата приятели минават отвъд парите и секса, но срещат жена, която е отвъд мъжете. Никой не подозира, че към тях пътува непознат, изоставил навика си да скита безцелно из мексиканската пустош.
Александър Секулов е роден на 6 януари 1964 година в Пловдив. Автор е три книги със стихове: "Седмо небе" (1988); "Високо, над далечината" (1997); (Възхитително и леко" (2003).
Издал е книга с есета "Майсторът и камъните" (1996), книга с фрагменти "Високите каменни хълмове" (2006), както и публицистичната "История на минималната съпротива. Хронологичен роман в една колона".
 

"Зелени разкази"
Съвременна българска литература
Понеделник, 14 Ноември 2011 10:58
В последните години все повече се чуват думи, свързани с екологията. Създават се нормативни актове, организации и кампании.
Министерството на околната среда и водите покани изявени съвременни автори да разкажат истории, които да покажат тяхното отношение към природата и света, в който живеем. Публикуваните разкази не са редактирани или цензурирани. Някои от тях ще ви изненадат, други докоснат, натъжат или усмихнат.
Събитието ще се проведе на 16 ноември от 18:30 ч. в галерия "Академия" (ул. "Шипка" 1).
Автори: Алек Попов, Ваня Щерева, Васил Георгиев, Дамян Дамянов, Деян Енев, Елена Алексиева, Захари Карабашлиев, Иван Голев, Калин Терзийски, Любен Дилов-син, Любомир Николов, Михаил Вешим, Момчил Николов, Мона Чобан, Радослав Парушев.
 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 5 от 27
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас