Съвременна българска литература
Премиера на "Всичките мои лъжи" от Пламен Панев в Драматичен театър - Пловдив
Съвременна българска литература
Четвъртък, 19 Май 2011 01:36
На 21 май от 18:00 ч. в Драматичен театър в Пловдив ще бъде представена книгата "Всичките мои лъжи" на Пламен Панев.
"В нея са вплетени няколко житейски сценария, ексхибиционизъм и много лудост. Смисълът на подобни творения е в това да се намери онази формула на спокойствието, която решава екзистенциалните ни дерзания. Разбира се, че това е невъзможно, но...
Само великият Менделеев се докосна до тази формула, а всички други се умилкваме около неговата Периодична таблица. Там няма лъжи и всичко е точно!
Хаосът е много добре подреден.
Битието и съзнанието са едно цяло и атомите и електроните на това съвършенство ни правят малки галактики от него.
Благословен да е всеки - и хищникът, и детето.
 

"Отворена книга" от Марин Георгиев
Съвременна българска литература
Сряда, 18 Май 2011 17:58
Марин Георгиев е роден на 9 април 1946 г.  в с. Биволаре, Плевенско. Завършил е Техникум по механотехника в Плевен и българска филология във ВТУ "Братя Кирил й Методий". Бил е редактор в културния отдел на Радио Варна. Работил е във вестниците "Учителско дело", "Народна младеж", "Пулс", "Литературен фронт".
В края на 1981 г. той е приет за член на Съюза на българските писатели, преди това - в Съюза на българските журналисти, после и в Съюза на българските преводачи. В края на декември 1990 е назначен за зам.главен редактор на бившия орган на СБП "Литературен фронт", преименуван от новото ръководство в "Литературен форум". В началото на 1991 г. основава първото частно издание в областта на културата - "Литературен форум - ООД". На 05.02.1992 г. е избран от общото събрание на съдружниците за управител на фирмата и директор на вестника и издателството, а от 2001 г., е и собственик.
 

"Стичането. Пътят към всички култури"
Съвременна българска литература
Понеделник, 02 Май 2011 16:25
Илия Троянов, писател, журналист и издател, е роден в България през 1965 г. Родителите му емигрират в Германия през 1971 г. и там получават политическо убежище. Скоро след това заминават за Кения, където баща му работи като инженер. От 1972 до 1984 г. Илия Троянов живее в Найроби, Кения. През 1989 г. основава издателство "Марино" за африканска литература и предприема пътешествия из Африка. През 1998 г. заминава за Бомбай и прекарва там пет години, живее в Германия, в Южна Африка, в Австрия. Живее в различни части на света, без да се установява някъде трайно. През 2001 г. в продължение на три месеца прекосява пеша Танзания по стъпките на английския изследовател сър Ричард Бъртън.
 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 7 от 27
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас