Съвременна българска литература
Премиера на книгата "Аз, Жустин, или неволите на невинността / Джезуалдо, или неволите на жестокостта"
Съвременна българска литература
Четвъртък, 10 Март 2011 00:26
На 14 март от 18.30 ч. в арт център "Алтера" ще се състои премиера на книгата "Аз, Жустин, или неволите на невинността / Джезуалдо, или неволите на жестокостта" от Ириния Делина. Книгата ще представи Амелия Личева. Драматизация с участието на Александра Гюзелева-Шани и Аврора Тимева. Ще има джаз на живо с Георги Дончев, Росен Захариев, Валентин Геров. Входът е свободен.
Ириния Делина е поетеса, философ, музикант, сценарист и художник. Автор е на множество стихосбирки, трактати по философия на езика и философия на музиката, проект за театър на интелектуалната чувствителност, изследвания в областта на моделите на съзнанието и квантовата физика. Участва в авангарден научен проект за изследване на вакуума. Живее в Калифорния.
Книгата "Аз, Жустин, или неволите на невинността / Джезуалдо, или неволите на жестокостта" се състои от две части. "Женската" част съчетава в себе си философското есе и поезията, а "мъжката" част е пиеса.
 

"Любов в земята на Мидас" от Капка Касабова
Съвременна българска литература
Понеделник, 21 Февруари 2011 15:56
Капка Касабова - авторката на романа "Улица без име", вече познат на българската публика, ни представя историята на двамата главни герои Вероник и Тео. Ту влюбени, ту разлюбени, те се оказват брънки от една верига на политически събития и борби, която води началото си от гражданската война в Гърция и продължава до наши дни. Вероник е французойка - изискана и богата. Тео е австралиец с бурна семейна история. И двамата следват отделни житейски сценарии, и двамата изпитват глад за истина. Но съществува една друга, много по-болезнена любов, която в крайна сметка ги обвързва истински един с друг...
 

"Деград" от Васил Георгиев
Съвременна българска литература
Понеделник, 21 Февруари 2011 15:27
Новата книга на Васил Георгиев - сборникът с разкази "Деград" - със сигурност ще е едно от събитията на литературната 2011. Aвторът на сборниците "Будистки плаж" (2009) и "Уличник. История на софийските улици" (2010) е един от оригиналните, неочаквани и свежи нови български писатели.
"Деград" е сборник с 13 разказа, написани между 2008-2010.
Разказите маршируват върху тънкия лед на битието, свободно от прокъсаните дрехи на коректността, благоприличието и фалшивия имидж. "Деград" е книга за разпадането на тази фалшива човешка личност, а разказите в нея убедително показват съблечения й хипостаз - объркан, питащ и търсещ отговорите вътре, в неудобните за споделяне тъмни страни на духа.
 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 10 от 27
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас