Конкурси
Покажи своята магия...
Събития - Конкурси
Сряда, 21 Юли 2010 19:29
С конкурс към новия филм на Брукхаймър, най-умелите български магьосници ще посетят Балканския фестивал по илюзионно изкуство 2010 в Солун
Всички фенове на филма, увлечени по приложната магия, може да участват в конкурса "Покажи своята магия, спечели и се научи от най-добрите" във vbox7.com/contests/chirakanamagiosnika. Участниците трябва да заснемат видео със своя магия до 29 юли, за да се борят за голямата награда - посещение за двама на Балканския фестивал на илюзионното изкуство 2010 в Солун. Най-харесваното от потребителите видео ще бъде обявено на страницата на vbox7.com на 02.08.2010 г. Следващите видеа с най-добър резултат ще донесат на създателите си три броя магическа флаш памет и десет магически пъзела.
В "Чиракът на магьосника" демонстрацията на мистериозни умения на героите впечатлява с преобразяването на коли и съживяването на дракони, орли и бикове.
Сред най-запомнящите се сцени е внушителното преследване с коли по Таймс скуеър. А с магическото докосване на Балтазар Блейк специално изработеното за сцените копие на ролс-ройс "Фантом" 1935 г. се преобразява в модерна спортна кола.
 

Отворена покана - Нощ на музеите и галериите - Пловдив 2010
Събития - Конкурси
Неделя, 06 Юни 2010 23:48
Open Arts Foundation базов организатор на "Нощ на музеите и галериите - Пловдив" отправя и тази година покана към артисти, арт-групи, куратори, галерии, държавни институции, чуждестранни институти, да участват със свой културен или арт-проект в събитието, което ще се проведе на 24 септември (петък) 2010 година от 19.00 до 02.00 часа.
Събитията от програмата на "Нощ на музеите и галериите - Пловдив 2010" ще се проведат в рамките на два дни:
24 септември (петък) от 19.00 до 02.00 часа, основна програма - музеи и галерии;
25 септември (събота), съпътстваща програма - културни институции, театър, клубове, книжарници, неформални места;
24-25 септември (петък-събота), програма в градска среда.
Предложенията на кандидатите ще бъдат събрани от Open Arts Foundation, която ще ги презентира и предостави за избор на културните институции, участващи в Нощ на музеите и галериите - Пловдив. При одобрение на проект от страна на културна институция, тя ще се свърже с кандидата до 10 юли.
 

"Бели дни, бели нощи" - Фотоконкурс на "София Филм Фест"
Събития - Конкурси
Сряда, 10 Март 2010 18:07
"София Филм Фест" за втори път провокира публиката с фотоконкурс, а темата е "Бели дни, бели нощи". Първата инициатива се проведе миналата година в рамките на фестивалните дни.
Снимките могат да се изпращат на адрес Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. до 12 март 2010 г.
Специална комисия ще подбере най-добрите и ще излъчи победителя във фотоконкурса.
Един щастливец ще грабне голямата награда, която е уикенд за двама в Санкт Петербург.
Най-сполучливите фотографии ще станат част от специална изложба в "Дом на киното".
"Извадете любимия си фотоапарат и пуснете на воля въображението си. Направете възможно най-качествените и вдъхновени снимки", съветват организаторите.
На 13 март авторитетното жури ще оценява вашето майсторство.
Режисьорът Сергей Соловьов лично ще връчи голямата награда от фотоконкурса, а събитието ще се проведе на 14 март в зала 1 на НДК.
 

Министерството на културата обявява фотоконкурс за деца и юноши
Събития - Конкурси
Понеделник, 01 Март 2010 18:12
Министерството на културата на Република България обявява фотоконкурс за деца и юноши - национален етап от конкурса на Съвета на Европа - Международен фотографски експеримент за обекти на наследството. Участниците в конкурса трябва да са на възраст до 21 години (към 30 април 2010 г.). Експериментът цели да популяризира познанията на младите хора относно исторически сгради и градини, провинциални и градски пейзажи, с монументална стойност или изключителна красота.
Материали за участие: от 1 до 5 цветни или черно-бели снимки на обекти на наследството, свързани с горепосочените теми.
Снимките трябва да бъдат дигитални в JPEG формат с минимален размер 1 MB, като се подават само по електронната поща на адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. . Всяко писмо трябва задължително да съдържа име на участника, възраст, адрес и телефон за връзка; наименование и местонахождение на заснетия обект.
Крайният срок за изпращане на снимките е 10 април 2010 г. Победителите ще бъдат обявени на 30 април 2010 г. на сайта на МК: www.mc.government.bg.
Кандидатурите, които не съдържат някои от горепосочените данни, няма да бъдат вземани под внимание.
С участието си в конкурса авторите предоставят правата върху снимките за използването им с нетърговски цели от Министерство на културата за популяризиране на Европейските дни на наследството в България и на ежегодния фотоконкурс. В случай на използване на снимките имената на авторите задължително ще бъдат посочвани.
Етикети: Конкурси
 

Отворена Покана / Артистичен Site-Specific проект
Събития - Конкурси
Сряда, 20 Януари 2010 19:08
Отворена покана-конкурс към дебютиращ визуален артист за артистичен site-specific проект.
Реализацията ще бъде финансирана от фондация "Отворени изкуства" и ще се състои по време на уикенд-фестивал в рамките на проекта "Улица Отец Паисий" на 24.04.2010 година в Пловдив.
Описание на инициативата:
"Улица Отец Паисий" е проект от съвременен тип, съчетаващ креативни и изследователски принципи. В него ще участват студенти eтнолози и фотографи, автори, селектирани чрез отворена покана и индивидуално поканени артисти. Ще се осъществят:
Фотографска изложба (19 април – 31 май); архивна изложба (5 април – 31 май); уикенд-фест (24-25 април); артистичен site-specific проект за дебютанти (откриване 24 април)
Цел на проекта:
Да обживи с артистични практики улица "Отец Паисий" в Пловдив и да документира и експонира историята й през годините.
 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 Следваща > Край >>

Страница 4 от 4
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас