Светлина в тунела
Усмивки
Светлина в тунела
Петък, 22 Октомври 2010 01:54
 

Eсен в Kиото
Светлина в тунела
Събота, 11 Септември 2010 16:39
 

Мантрата на състраданието - Ом Мани Падме Хум
Светлина в тунела
Четвъртък, 19 Август 2010 12:46
Ученията обясняват, че всяка от шестте срички на мантрата - ОМ МА НИ ПАД МЕ ХУМ - има специфична и силна способност да променя цялото ни същество. Шестте срички пречистват напълно шестте отровни отрицателни емоции, които са проявленията на неведението - те ни карат да действаме отрицателно с тялото, с речта и ума си и така създават самсара и нашите страдания в нея. Гордостта, завистта, желанието, неведението, алчността и гневът се променят чрез тази мантра и приемат същинската природа - шестте мъдрости на шестте буда-семейства, които се изявяват в просветления ум.
И така, когато произнасяме мантрата ОМ МАНИ ПАДМЕ ХУМ, шестте отрицателни емоции, които са причина за съществуването на шестте сфери на самсара, се пречистват. По този начин произнасянето на тази мантра предотвратява прераждането в тези шест сфери и освен това премахва страданието във всяка от тях. В същото време ОМ МАНИ ПАДДМЕ ХУМ пречиства напълно съвкупностите на егото - скандхите - усъвършенства шестте трансцендентни действия на сърцето на осветления ум, парамита - щедростта, хармоничното поведение, издъжливостта, ентусиазма, съсредоточаването и прозрението. Казано е още, че ОМ МАНИ ПАДМЕ ХУМ ни дава силна защита срещу всякакви отрицателни влияния и всякакви болести.
 

Звукотерапия с тибетски "пеещи купи"
Светлина в тунела
Сряда, 07 Юли 2010 15:38
Д-р Алън Лем е музикант и музикален терапевт от Сините планини на Aвстралия. Той практикува звукотерапия с тибетски "пеещи купи".
 

Цветотерапия - Балансиране на чакрите
Светлина в тунела
Вторник, 06 Юли 2010 00:55
 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 Следваща > Край >>

Страница 4 от 5
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас