Търсене
Критерий за търсене: Намерени са 8 резултата.
Етикет: Фотография Подредба по 
На 23-ти март от 11:00 ч. стратира поредната инициатива в галерията на "Арт Рентал" в Софарма Бизнес Тауърс. Всички, обичащи фотографията, могат да се присъединят към първия отворен урок. Разнообразни трикове и техники от фотографското изкуство ще показват Марко Де Сантис и Алекс Сток - двамата са и сред участници в инициативата "Събудете стените си", организирана от галерията.
Всяка трета седмица от месеца водещите на курса ще се стремят да развият индивидуалните интереси и качества на посетителите на клуба.
Първият урок е безплатен и на него ще бъде представена идеята на клуба....

Продължава
Едуард Мейбридж (1830-1904) е английски фотограф от холандско потекло, който прекарва голямата част от живота си в САЩ. Роден е на 9-ти април в Кингстън на Темза, Англия. Истинското му име е Едуард Джеймс Магъридж. Toй е известен с неговата работа по т. н. "придвижване на животните" - фотографски експеримент, при който използва множество камери, улавящи движението на обекта в точно определен момент. Мейбридж създава устройство, наречено "zoopraxiscope", с което показва по този начин заснетата поредица от снимки.
...

Продължава
Галерия "On the road" представя художествена фотография по нетрадиционен начин - маршрутът на старото возило марка Мерцедес, пълно със снимки на различни автори, до известна степен зависи от климатичните условия, срещи, случайности и аварии, но в повечето случай спира в малки градове далеко от културните центрове на Европа. В София може да видите изложбата в сутерена на "Art Hostel" от 11 до 18 ноември.
Колекцията представя класически черно-бели фотографии от няколко жанра - пейзажи, портрети, социални документи и сюрреалистични моменти. Авторите на снимките са не само световно известни професионалисти като: Бохдан Холомичек ("road-movie" - серия от пейзажи заснети зад волана), южнокореецът Jehsong Baak (серията "Là ou ailleurs"), Игор Малиевски (сюрреалистичният натюрморт с Мадоната и мухата), Карел Цудлин (портрети на работници от леярна от серията "Workers"), филмовият документалист и преподавател от FAMU Мирослав Янак (портрети),...

Продължава
Документалните фотографии от изложбата "Афганистан: 144 часа в Кабул, Кандахар и Лашкар Га" са направени през пролетта на 2010 по време на едноседмичното посещение на програмния директор на Дарик радио Константин Вълков в Афганистан. Това е четвъртата негова изложба. Първите три се наричат "Tokyo Mon Amour", "Една Финландска нощ в София" и "Sweden Midsummer’s Dream".  Изложбата с фотографии от Афганистан беше показана в American Corner в София през октомври 2010. В artnewscafe, Пловдив е второто й представяне в България, след което фотографиите ще бъдат показани в Сливен.
Константин Вълков започва да се занимава с радио на 15-годишна възраст, когато прави серия от интервюта за българската секция на БиБиСи. Година по-късно, вече пълнолетен, започва собствено тричасово предаване по Дарик радио, което води в продължение на десет години. Свободните си часове от училище често прекарва в писане на писма до различни чужди радиостанции и редакции на списания, които на добра воля му изпращат купища периодични издания, които Вълков чете неуморно. Те го запалват по писаното слово и той не крие, че и до днес дава голяма част от средствата си за абонаменти за списания.
...

Продължава
Фондация Отворени Изкуства, базов oрганизатор на "Нощ на музеите и галериите - Пловдив", обявява конкурс "36 часа" - фото или видео история. Осигурени от нас, ще имате 36 часа и град, препълнен с изкуство, хора, случки.
Ако имате фотоапарат, документирайте вашата фото-история на това, което ви се случва и ви впечатлява. Ако имате видеокамера - направете късометражен филм за Нощта, която променя града и хората. Очакваме различната ви артистична гледна точка за тези 36 часа от "Нощта на музеите и галериите" - Пловдив 2010.
...

Продължава
Open Arts Foundation базов организатор на "Нощ на музеите и галериите - Пловдив" отправя и тази година покана към артисти, арт-групи, куратори, галерии, държавни институции, чуждестранни институти, да участват със свой културен или арт-проект в събитието, което ще се проведе на 24 септември (петък) 2010 година от 19.00 до 02.00 часа.
Събитията от програмата на "Нощ на музеите и галериите - Пловдив 2010" ще се проведат в рамките на два дни:
24 септември (петък) от 19.00 до 02.00 часа, основна програма - музеи и галерии;
25 септември (събота), съпътстваща програма - културни институции, театър, клубове, книжарници, неформални места;
24-25 септември (петък-събота), програма в градска среда.
Предложенията на кандидатите ще бъдат събрани от Open Arts Foundation, която ще ги презентира и предостави за избор на културните институции, участващи в Нощ на музеите и галериите - Пловдив. При одобрение на проект от страна на културна институция, тя ще се свърже с кандидата до 10 юли.
...

Продължава
Явор Ганчев е роден в София на 11 май 1966. През 1987 г. прави първите си стъпки в класическата анимация в класа на Пройко Пройков.
През 1989 г. завършва с отличен успех курс по анимация във ВИТИЗ "Кр. Сарафов".
В период (1989 – 2009) се реализира като аниматор, сценарист, режисьор и супервайзер в голям брой филмови продукции, клипове и реклами за студия в Унгария, Великобритания, Германия, САЩ и България.
Междувременно страстта към фотографията постепенно се превръща в професионално занимание.
Фотографиите от концертите на Джордж Майкъл и Баба Зула в София намират място в списание "Олала" и официалната страница на Баба Зула. Снима за Most of Evil и сп. "Гейм спектрум".
От 2009 г. е член на НСФА – Национално сдружение Фотографска Академия, част от международната мрежа на FIAP.
Според Явор Ганчев, в днешната действителност, раздирана от политически конфликти и социални противоречия, обикновените хора все още пият кафе, ходят на работа, правят любов и се вълнуват от едни и същи човешки неща. На Пето авеню в Манхатън или в някоя задна уличка на Истанбул, ще срещнеш едни и същи хора, стига да имаш очи и сърце, за да ги приемеш такива, каквито са. Мостовете са концепция за свързаност на Стар - Нов свят, на Изток – Запад, и на идеята, че, колкото и далече да отидем, в крайна сметка си оставаме безкрайно близо, водени от едни и същи мисли и вълнения, страхове, надежди и стремления. Нищо, че според енциклопедията, "Мостът е хоризонтална конструкция, изградена за пренасяне на товари и преминаване на хора, животни, превозни средства над проход, долина, път, железопътна линия, река, залив или друг воден басейн, както и над всяко друго физическо препятствие."
...

Продължава
Ман Рей (1890-1976г.), чието истинско име е Емануел Рудницки, е американски фотограф, роден във Филаделфия. Неговото нестандартно възприемане на заобикалящата го действителност, силно развито въображение и непрестанни творчески експерименти поставят смело начало на поредица от нововъведения, които завинаги променят представите за фотографското изкуство.
Първоначално Ман Рей започва работа като графичен дизайнер и топограф, но постепенно променя посоката на заниманията си. През 1911 г. се насочва към живописта и скулптурата, а няколко години по-късно става фотограф на свободна практика, след което творческите му търсения го налагат като един от основателите на нюйоркската група на дадаистите.
През 1921 г. Рей отива в Париж, където придобива популярност като моден и портретен фотограф. Сред известните личности, които заснема, са художниците Франсис Пикабиа, Пабло Пикасо, Анри Матис, писателите и поети Андре Бретон, Джеймс Джойс, Ърнест Хемингуей, австрийският композитор Арнолд Шьонберг и още много други. През този период Ман Рей се запознава и със своята бъдеща асистентка, любима и муза - Лий Милър, която той отказва да наеме в началото, но младото момиче успява да го спечели с голямата си упоритост, убеждавайки го да работят заедно. Това е началото на един чудесен творчески тандем. Двамата заедно откриват, разработват и патентоват ефекта „соларизация“, като след това го използват най-вече в портретните снимки, но също така го прилагат и в актовата фотография.

Продължава
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас