Търсене
Критерий за търсене: Намерени са 1250 резултата.
Етикет: Събития Подредба по 
На 24-ти октомври от 18:30 ч. в Мраморната зала на Руски културно - информационен център ще бъде открита изложба на Гилдията на карикатуристите - Москва.

Още събития в РКИЦ, ул. „Шипка“ 34

24 октомври
17:00 ч - Музикален салон. Клуб приятели на руската книга.
Представяне на автобиографичната книга на Ирина Захариева „Призвание и съдба“.

30 октомври
18:00 ч. - Малка зала. Игрален филм „Гранатовый браслет“ (1965 г.). Режисьор - Александър Ромм.
18:00 ч. - Музикален салон - видеоконцерт с музика от Сергей Рахманинов, посветен на 140-годишнина от рождението на композитора.

Входът за събитията е свободен.

Продължава
Скъпи приятели,
каним Ви да посетите едно вълнуващо и нестандартно събитие, на което „Светлосенки - Изкуството като начин на живот“ е медиен партньор.
Трипотека е единственият интернационален психеделичен фестивал за филми и изкуства, който се фокусира върху метафизични теми и идеи, разгръщането на съзнанието и абстрактната естетика.
Трипотека 2013 в София ще разкрие своите метафизични чудеса в рамките на две нощи (18-ти и 19-ти октомври) и ще прожектира повече от 50 филма, анимации и музикални клипове от 17 държави, паралелно с изложба на дигитални произведения от целия свят, концерт на живо и VJ акт.
...

Продължава
На 16 -ти октомври в галерия-книжарница „София Прес“ (ул. „Славянска“29) ще бъде открита изложба на Веса Краваева. Позната на предишните поколения с активното си присъствие в областта на илюстрацията и монументалните изкуства, както и с работата си като художествен редактор на различни издания и преподавател, тя остава на българската художествена сцена като автор с модерно мислене и непресъхващи творчески хрумвания.
В експозицията ще бъдат включени 38 творби от различни години (от 1961 до 2007 година), изпълнени в различни техники - графики, рисунки и живопис.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
Запознайте се с Лицето на новото хилядолетие - Чанинг Манхайм, най-ярката звезда на Холивуд, която буди възхищение у милиони. Всички го боготворят и благоговеят пред него. А може би не всички...
Няколко дни преди Коледа актьорът получава неочакван подарък - черна кутия със зловещо съдържание. Кой е изпратил кутията и какво е страховитото й послание?
Докато търси отговор на тези въпроси, Итън Труман, бивш детектив от отдел „Убийства“ и настоящ началник на охраната на Лицето, започва малко по малко да губи връзка с реалността: тялото на най-добрия му приятел изчезва чудодейно от моргата, някой го дебне от огледалото, а един глас, който звучи досущ като този на мъртвата му съпруга, оставя загадъчни съобщения по телефона.
...

Продължава
На 2-ри октомври от 18:00 ч. в Полски институт (ул. Веслец 12) ще се открие изложбата „Изкуството на плаката - млади полски творци“. Специални гости на събитието ще бъдат Зофия Клайс и проф. Лех Майевски.
Свежест, изразителност, движение, цвят, енергия, чувство за хумор, изчистена форма и дълбок смисъл - това са отличителните белези на работите на младите полски артисти, представени в изложбата. Авторите са възпитаници на факултета по графика на Варшавската академия за изящни изкуства. Те са млади, но в Полша и в чужбина вече са ги забелязали. Изложбата включва техните дипломни плакати, които са квинтесенция на няколкогодишното им обучение в ателието по графика на проф. Лех Майевски и добра равносметка на следването в едно от най-добрите художествени училища в света.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
Галерия „Арт Муза“ отбеляза деня на столицата и християнския празник на Светите мъченици София и нейните дъщери Вяра, Надежда и Любов с откриването на празнична изложба и концертно изпълнение на Ани Тошкова - пиано и Агоп Маникян - виола. На изложбата са представени картини, снимки и икони, които съграждат съвременния и исторически облик на младата и древна столица.
В експозицията участват Весела Спасова, Вероник Бостанджиян, Георги и Любомир Коларови, Мариана Кънева, Мария Иванова, Милена Цакова, Савея Николаева и др.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
Петото издание на фестивала за скандинавско и прибалтийско кино „Северно сияние“ ще се проведе в София от 26 септември до 6 октомври. В програмата ще бъдат включени 10 заглавия от Дания, Норвегия, Финландия, Швеция и Литва. Всяка вечер почитателите на северното кино ще могат да се наслаждават на шедьоври от игралното и документалното кино в салоните на Евро Синема, Дом на киното и Червената къща.
Фестивалът ще бъде открит на 26 септември с прожекция на най-новия филм на финландския режисьор Мика Каурисмаки „Път на север“, отличен с наградата на публиката на фестивала в Санкт Петербург. Филмът е изтъкано от черен хумор роуд муви за един блуден баща, който се завръща, за да види сина си 35 години, след като го е изоставил.
...

Продължава
Международният София Филм Фест и Дом на киното ще участват със специален акцент в програмата на „Нощта на театрите“ - инициатива, реализирана за първи път в града, в подкрепа на кандидатурата на София и югозападен регион за Европейска столица на културата през 2019 година.
Зрителите ще имат възможност да се срещнат с изкуството на един от най-важните хореографи на нашето съвремие - Пина Бауш, основател и артистичен директор на „Tanztheater Wupertal Pina Bausch“ от 1973 година....

Продължава
През 618 г. в Китай на трона се възкачва генерал Ли Юан, който приема името Гаодзу и основава династията Тан (618-907). Годините на нейното управление са определяни като период на реставрация на Велик Китай. В тази епоха страната е прочута със своята армия, с търговията и забележителната за времето си контролирана икономика. Завземането на властта от династията Тан води и до множество промени в административната система с цел нейното укрепване - серия от аграрни декрети, предвиждащи всяко семейство да получи парче земя, позволяваща му да осигури своето изхранване, данъчно райониране, подобряване инфраструктурата на речния и сухоземния транспорт, въвеждане системата за набиране на мандарини (служителите, които били гръбнакът на китайската администрация векове наред) и др....

Продължава
Oт 9-ти до 15-ти септември във Vivacom Art Hall (ул. „Гурко“ 4) можете да разгледате изложба на театрални афиши и плакати от колекцията на Полски институт. Експозицията включва плакати на класици като Франчишек Старовейски, Роман Каларус, Виктор Садовски, Анджей Понговски, Хенрик Томашевски, Ян Леница, Валдемар Швежи, Ян Млодоженец, Роман Чешлевич, Йежи Чернявски и др.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
Творбите (живопис, рисунки, обекти, фотографии, видео и др.) са дело на преподавателите и студентите от Интермедийния кабинет на проф. Милан Книжак в пражката Академия за изящни изкуства (AVU). Изложбите „I-kona“ и „Може би змии!“ ще бъдат експонирани в Чешки център и в галерия „Академия“ на Националната художествена академия. На тяхното откриване ще присъстват проф. Милан Книжак, доц. Милан Перич и студенти от AVU.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас