Търсене
Критерий за търсене: Намерени са 1250 резултата.
Етикет: Събития Подредба по 
Полският институт и Международната фондация за българско наследство „Проф. Петър Детев“ организират „Ден на Полша“. На събитието, което ще се състои на 20-ти май в Американски център на Столична библиотека (пл. „Славейков“ 4А), ще можете да видите прожекция на документални филми за полското културно наследство. Входът за събитието е свободен.
...

Продължава
„Настоящата изложба на Стоян Сотиров е посветена на 110-годишнината от рождението му. Идеята е да се покажат малко известни и напълно неизвестни работи на художника. Творецът е познат преди всичко със своите голямоформатни и често пъти политически силно ангажирани творби.  В неговото творчество има една продължителна пауза (приблизително межу 1940-1960-та година), в която той не показва, а и не работи толкова интензивно в областта на живописта. Освен запълването на този малко познат период от живота на художника, експозицията показва и неизвестни камерни произведения - рисунки и живопис, които представят продукцията на автора като многопосочен, пълнокръвен, притежаващ всички възможни измерения  и колебания творчески път“, споделя Борис Данаилов, куратор на изложбата.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
„Paper Love” ще се проведе за първи път тази година в София. Събитието ще се случи в рамките на „София хартиен арт фест“, който се организира от фондация „Аматерас“ за трети пореден път.
...

Продължава
На 15-ти май от 19:00 ч. в „Тауърс Галери“ ще бъде открита петата изложба от „Събудете стените си!“. Жанровият микс от живопис, графика, скулптора и инсталация е обединен от общата тема „Космос“.
Авторите, които ще вземат участие в събитието, са Момчил Колчев, Георги Венков, Тони Кондев, Ралица Бурова, Божидар Димитров, Сирма Сиромахова, Аксения Аксентиева, Маргарита Петрова, Ангел Петков, Дамян Бумбалов, Станислав Ганев, Николай Даракчиев - Николеп, Петър Янчев, Григор Велев, Николай Колев- Енчев.
Гвоздеят на вечерта ще бъде Маг Андреас от трупа Fire Soul....

Продължава
Етикети: Изложби Събития
Програма на „Euro Cinema“ от 10 до 16 май 2013 г.
...

Продължава
Успоредно със световната премиера на най-новата киноекранизация на романа, създадена от Баз Лурман („Мулен Руж“) и с участието на Леонардо ди Каприо, в нов превод на български излиза тази вечна история за любов, честолюбие, предразсъдъци и амбиции. Той е дело на Емил Минчев - преводач на Оскар Уайлд и на двукратния носител на награда „Букър” Питър Кери. Изданието е на ИК „Персей“.
...

Продължава
Вечерта на 15-ти май 2013 г. ще мине под знака на публичните четения. Макар и да се провежда в България едва за втори път, инициативата се радва на голям интерес в различни български градове, сред които Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Перник, Плевен, Пловдив, Русе, София и Шумен.
Събитието е инициирано от Чешки център и осъществено в сътрудничество с мрежата културни институти EUNIC. На неговата седма годишнина ще се включат Прага, Амстердам, Братислава, Брюксел, Букурещ, Вилнюс, Дъблин, Лисабон, Лондон, Мюнхен, Париж, Санкт Петербург, Флоренция и множество други градове.
Нощта на литературата е форма на диалог между изкуството и градската среда, една среща на култури, автори, преводачи, издатели и любители на литературата.
...

Продължава
В изложбата участват: Анна Машченко, Апостол Апостолов,  Вероник Бостанджиян, Йорданка Нешева, Любомир и Георги Коларови, Кирил Негревски, Мариана Кънева, Милена Цакова, Савина Николаева, Светослав Чернев, Станка Атанасова, Юлияна Текова и др.
Представят се благотворително в полза на Социален и младежки център „Св. Константин” три висококачествени принта на Густав Климт, един от които е „Целувката”, керамика и картини на възпитаниците на центъра.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
Днес живеем според правила, които друг е написал, губим себе си и сетивата си в търсене на „правилните“ неща, вместо на онези, които истински желаем. За да превърнем тези желания в реалност ни е нужна смелостта да мечтаем и да признаем пред себе си какви са всъщност те. Философското познание „Wishpin“ е плод на уникално преплитане на научни доказателства, древни знания, реален опит и конкретни указания как да открием това, което всички търсим - щастието. То е различно за всички ни, но начинът да го намерим - общ. „Wishpin“ е урок по личностно израстване, който ни разкрива как да преодолеем страховете си и да реализираме мечтите на сърцето си....

Продължава
На 17-ти април от 19:00 ч. галерията на Арт Рентал ще се превърне в бохемски квартал от Париж. Четвъртото издание на проекта „Събудете стените си!“ ще покаже интерпретациите на наши български художници по произведения на световно известни автори. Творците, включили се в четвъртото издание на проекта, са Георги Янчев - Графа, Пламен Господинов, Любомир Кацаров, Иван Русев, Веселин Вакрилов, Стоян Павлов, Силвия Павлова, Аменун Женева, Илиана Иванова, Симеон Халачев, Петър Чиновски, Симеон Кръстев, Александър Константинов.
Специалната изненада на вечерта ще бъде коктейла от френски шансони, поднесени от трио Ginger Groove. Триото се сформира преди година и успява да привлече многобройни фенове на акустичната музика. Комбинацията от суинг, акустичен поп и модерна боса нова се превръща в запазена марка на групата....

Продължава
Изложбата за медийни изкуства PARABOLE представя в няколко изложби в България, както и с виртуална изложба на платформата ArtUP!, общо 15 художника от България, Гърция и Турция с техни избрани творби.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
Чешкото присъствие на второто издание на фестивала за съвременно изкуство Sofia Contemporary ще бъде отчетено с две съвременни изложби - проектът „Домашен арест“ на Ева Котяткова (в основната програма) и голямоформатните маслени платна на Лубомир Типълт, обединени под името „Червеният рицар“ (в паралелната програма), представени лично от художника.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
На 16-ти април от 18:00 ч. в галерия „Васка Емануилова“ ще се открие самостоятелна изложба на Вито Валентинов.
Изложбата показва група от шест триизмерни обекта, които представляват пространствени визуализации на взаимоотношенията между светлината, материята, времето и пространството. Процесът на аналитично изследване на взаимоотношението между всички тези компоненти зрителят възприема в концентриран вид - като „документ“. Тогава, когато те са съсредоточени в сложно изградени обекти, чиито отделни елементи представят физически зависимости. Изложбата се отнася към въпроса дали познаваме неизменните, природни условия на собственото ни възприятие....

Продължава
Етикети: Изложби Събития
На 15-ти април от 18:30ч. в галерия „Райко Алексиев“ ще се състои откриването на „Живописта на Тонино Капуто - прозорец към света” - самостоятелна изложба на Тонино Капуто, един от най-значимите италиански творци от средата на 20 век. Ще бъдат изложени 60 произведения на изкуството от осемдесетте години до днес, сред които и някои по-нови картини, които авторът е посветил на София....

Продължава
Етикети: Изложби Събития

„Венеция“ е филм, направен по книгата на известния полски писател Влоджимеж Одойевски. „Венеция“ е очарователна, красиво заснета история за порастването, изгубването на мечтите и бунта против действителността. Филмът разказва история, която не се е случвала. История, в която силата на мечтите заменя влажното мазе, в което живее семейството в най-романтичния град на Земята. На границата между два свята едно момче се превръща в мъж. Във „венецианското“ мазе, когато прозорците се тресат от бурята на войната, ще се събудят големи надежди и страсти.

...

Продължава
На 17-ти април от 18:00 ч. в галерия-книжарница „София Прес“ (ул. Славянска“ 29) ще бъде открита първата самостоятелна изложба на Нейко Нейков в България. Експозицията включва акварели, маслени платна и скулптура.
Нейко Нейков е роден в семейството на художниците Златка Дъбова и Христо Нейков през 1959 г. в София. През 1979 г. завършва Художествената гимназия в София, а през 1987 г. Художествената академия, специалност „Илюстрация в класа на проф. Борислав Стоев. Има участия във всички ОХИ (общи художествени изложби) от дипломирането си до 1990 г....

Продължава
Етикети: Изложби Събития

„София Филм Фест за учащи“ е програма на Дом на киното, чиято цел е представяне на европейски, български и алтернативни на Холивуд филми пред младежка аудитория. Входът е безплатен за ученици и студенти. Програмата се организира от Арт Фест с подкрепата на Национален филмов център. Събитието стартира през есента на 2009 година. През април 2013 започва единадесети семестър на инициативата.

...

Продължава
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас