Търсене
Критерий за търсене: Намерени са 229 резултата.
Етикет: Кино Подредба по 
Напрегнатият трилър разказва за свят, в който на различни нива се преплитат тайни, власт, интриги, секс и литература. Свят, където нищо и никой не е както изглежда. Юън Макгрегър е писател в сянка, нает да напише мемоарите на бивш британски вътрешен министър - Адам Ланг (Пиърс Броснан), след като предшественикът му загива при злощастен инцидент.
Филмът е екранизация по романа "Сянката" на Робърт Харис.
"Някои неща в сценария са представени по начин, който книгата не може да предаде. Полански оценява първоизточника и винаги казва, че книгата е сценарият. От гледна точка на писател, чието произведение се филмира, това е перфектният режисьор. Да пиша за властта е нещото, което най-много ме интересува и всички мои творби са опит да се изследва тази власт. По-конкретно ме интересува феноменът на губещия власт лидер. Как той се приспособява към реалността след това? Какво е да си на върха на света, а след това да изгубиш всичко", разсъждава Робърт Харис.
Продуцентът Робърт Бенмуса споделя и за подхода на Полански: "Има много променливи в неговата работа, но има също така и някои константи. Една от тях е, че всичките му филми са пречупени през призмата на самия герой. Точно в този филм, ние сме с писателя в сянка от първия до последния кадър. Всичко, което се случва, е от неговата гледна точка, а зрителите остават съпричастни по време на цялото действие. Сянката наистина е герой от филм на Полански."
...

Продължава
Холивудската легенда Робърт Де Ниро се сдобива с цял отбор звездни имена за свои деца в новия филм на Disney "Всичко ни е наред". Това са чаровницата Дрю Баримор, Кейт Бекинсейл и Сам Рокуел.
Семейната драма е изцяло посветена на взаимоотношенията между родители и пораснали деца в едно съвременно семейство. След смъртта на майката, която е била поддържащото звено между баща и деца, родителят тръгва на пътешествие, за да ги опознае отново. Робърт Де Ниро споделя за ролята си на бащата Франк Гууди: "Мога да разпозная себе си във Франк, разбирам през какво преминава той в отношенията си с децата и затова ролята е много интересна за мен". Самият Де Ниро е баща на 5 деца.
"Когато гледаш как Де Ниро се разхожда в супермаркета, дърпайки пътната си чанта, как прави снимки наоколо, а после внимателно прибира фотоапарата в мъничкия му калъф, си казваш "Това е баща ми". Толкова силно усещане за близост ти внушава", разказва Гленис Мъри, един от продуцентите на "Всичко ни е наред".
Дрю Баримор, която играе ролята на малката дъщеря на Франк - Роузи, от своя страна споделя: "Със сигурност не всичко им е наред на членовете на семейство Гууди и това постоянно се случва в модерните семейства. Всеки си слага маска – за мен това е и основната идея в историята. В крайна сметка те осъзнават, че не се предполага всичко да им е наред, а да преживеят заедно това, което всеки от тях наистина изпитва. Семейството е взаимна обич и подкрепа в трудните моменти и мъката, а не само в щастливите и радостни мигове."
...

Продължава
Бисера Димитрова и Александрина Давидкова са късметлийките, които ще имат възможността да присъстват на кралската премиера на 3D-шедьовъра на Тим Бъртън "Алиса в Страната на чудесата" в Лондон на 25 февруари. Те спечелиха двойни покани за ВИП-премиерата от играта на City Radio&TV, след като отговориха вярно на въпроса: Кой е автор на книгата Алиса в Страната на чудесата? Двете момичета, посочили Луис Карол като автор на фантастичната история, получават от City Radio&TV за себе си и един свой приятел двупосочни билети до Лондон, две осигурени нощувки в хотел в британската столица и покани за кралската премиера на филма.
Така общо четирима души ще имат възможност да минат по червения килим пред кино Одеон на Лестър Скуеър заедно с Джони Деп, Тим Бъртън, Хелена Бонъм Картър, Ан Хатауей, останалите актьори и техни кралски височества Принц Чарлз и Камила и да гледат първата официална прожекция на филма заедно с истинските му звезди.
Междувременно в петък се състоя концертът за представяне на част от саундтрака на "Алиса в Страната на чудесата" в Холивуд, Калифорния. На събитието присъстваха почти всички звезди от екипа на Тим Бъртън – Джони Деп, Хелена Бонъм-Картър, Мия Уасиковска, Ан Хатауей, Криспин Глоувър, Майкъл Шийн.
...

Продължава
Етикети: Събития Кино
Деветнайсет български игрални филма, създадени след март 2009 г., ще бъдат представени на 14-ия София Филм Фест във фокуса "България". Девет от тях ще имат публични прожекции, а четири - и премиери в рамките на фестивала. Световната премиера на "Зад кадър" на Светослав Овчаров открива официално 14-ия "София Филм Фест" на 5 март в Зала 1 на НДК.
Идеята за филма тръгва от действителен случай и се базира на досието на оператора Христо Тотев, заснел "Осъдени души", "Адаптация", "Константин Философ" и "Суламит". Съпругата му заминава с детето им в Западен Берлин, за да го лекуват. Той не отива, защото снима суперпродукции, а и от Държавна сигурност не го пускат. Синът е спасен, но животът на бащата, един от най-успешните кинооператори на България, е унищожен. Героят Антон Кръстев се играе на младини от актьора Иван Бърнев, а в по-зряла възраст - от Стоян Алексиев.
"Финалът в миналото е трагичен, а в настоящето е оптимистичен - доколкото хората могат да си простят един на друг и да се погледнат отново в очите", коментира Светослав Овчаров.
Операторът Христо Тотев, заедно с режисьора на тази семейна драма, също участва в написването на сценария. Снимките се поделят между София и Берлин, а оператор на филма е Рали Ралчев.
...

Продължава
За осми път ще бъде присъдена Голямата награда за най-добър филм в Международния конкурс (първи или втори игрален филм на режисьори от целия свят). Международно жури на 14-ия София Филм Фест ще определи основните награди на фестивала.
Тази година 150 филма от 48 държави проявиха интерес към Международния конкурс на СФФ. Това е естествен резултат от нарастване на международния имидж и популярността на фестивала. Предварителната селекция бе правена от 6 професионалисти. Финалната дузина включва изключително разнообразна палитра от филми от 3 континента – от Аржентина, България, Великобритания, Испания/Уругвай, Канада, Полша, Румъния, Русия, САЩ, Сърбия, Франция и Хърватия.  
Филмите, които ще се състезават за голямата награда са:
Руската лента "Една война" (2009) на Вера Глаголева е създаден по действителни събития, които разкриват непознати страници от историята на Втората световна война. Действието се развива през май 1945 г. на малък, усамотен остров, където пет млади майки, под зоркото око на един пазач, са заточени с децата си за изтърпяване на присъда. Прегрешението на жените е, че петте деца са от извънбрачни връзки с окупаторите. В очакване на Деня на победата те не спират да се надяват, че когато той настъпи, ще поемат пътя към дома си. Но когато войната приключва, на острова пристига майор Максим Прохоров от НКВД, натоварен с мисията да изпрати жените в трудови лагери, а децата – в домове за сираци.
...

Продължава
Един от най-авангардните режисьори на Walt Disney Pictures Тим Бъртън ни представя едно фантастично приключение на 3D – Алиса в страната на чудесата. Филмът е алтернативен прочит на две от най-обичаните книги в цял свят.
Мия Уасиковска е 19-годишната Алиса, която се завръща във вълшебния свят, където е попаднала като малко момиченце. Там тя среща отново старите си приятели: Белия заек, Близнаците Туидълди и Туидълдум, Съсела, Гъсеницата, Котарака и, разбира се, Лудия Шапкар (Джони Деп). Алиса предприема едно фантастично пътешествие, за да открие съдбата си и за да спре тиранията на Червената кралица. Сред звездите в лентата са и Ан Хатауей, Хелена Бонъм Картър и Криспин Глоувър.
Филмът на Тим Бъртън улавя неповторимата атмосфера на романите "Алиса в страната на чудесата" (1865) и "Алиса в огледалния свят" (1871) и ги пресъздава с изразните средства на авангардните технологии, запечатвайки едни от най-обаятелните герои в литературната история. "Алиса в страната на чудесата" тръгва на голям екран в Disney Digital 3D™ на 5 март 2010 година.  
Режисьорът Тим Бъртън и Джони Деп отново работят заедно по един от най-амбициозните си проекти. През 1990 г. реализират хитовата лента "Едуард ножиците" и оттогава са близки приятели. Те създават странни и изключителни филми като "Ед Ууд", "Слийпи Холоу", "Чарли и Шоколадовата фабрика", "Булката труп" и "Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт стрийт".
...

Продължава
За втора поредна година сдружение "Позор", "Art Film" и "Open Arts Foundation" представят в Пловдив фестивала "Цветята на Корана" с филми от Близкия Изток и Северна Африка. Събитието ще протече от 5 до 11 февруари в кино Лъки Синема.
В рамките на една седмица ще бъдат показани най-добрите филми от фестивала - непоказвани досега в България шедьоври на режисьорите: Селим Евджи, Джафар Панахи, Набил Аюш, Маджид Маджиди и др.
Събитието ще бъде открито с лентата "Две черти" на режисьора Селим Евджи.    
Два са основните акцента в програмата на фестивала – новото иранско кино и киното на страните от Северна Африка.
Програмата "На фокус: Иранско кино" включва носителя на "Сребърна мечка" от фестивала в Берлин "Вън от играта" на режисьора Джафар Панахи. Историята за група млади момичета, които искат да присъстват на футболен мач, но не могат, защото това е забранено от закона, е фаворит на фестивалите в Торонто, Любляна и Ротердам. Носителят на "Златна пика" от фестивала във Валядолид "Зима" на режисьора Рафи Питс ще има своята премиера в рамките на фестивала. Трогателен разказ за мъж, напуснал съпругата си и дъщеря си, за да търси работа в странство, след което следите му се губят. Лентата е номинирана за "Златна мечка" на "Берлинале" и е носител на наградата на журито от фестивала в "Палм Спрингс". В програмата е включен документалният филм на иранския историк проф. Фарзин Резаеян "Иран - седемте лица на една цивилизация", пресъздаващ важни събития от седемхилядолетната историята на Иран. Включена е и лентата "Плачещата върба", която е дело на Маджид Маджиди. Той е един от най-награждаваните ирански режисьори.
...

Продължава
"Докато не възникне маниакално отношение към това, което искаш да направиш, нищо няма да излезе", споделя призьорът на Берлинския и Венецианския кинофестивали Сергей Соловьов.
Блестящият руски режисьор ще бъде специален гост на 14-ия София Филм Фест. Той ще получи наградата на София за приноса си в киното.
Сергей Соловьов е роден на 25 август 1944 г. в Кем, Карелска област на бившия СССР. Творческият му път започва през 1969 г., веднага след завършването на Руския държавен университет по кинематография (ВГИК), в студиата на Мосфилм. Тогава е и дебютът му като режисьор с филма "Семейно щастие" (Семейное счастье) по разказите на Чехов. Днес Сергей Соловьов е известен руски кинорежисьор, сценарист, продуцент, народен артист на Русия.
Според критиката, важна роля за забележителното му начало в киното изиграва факта, че основен обект на внимание в творчеството на Соловьов e "нежната възраст" от 12 до 25 години. На този ярък период от човешкия живот са посветени и филмите му "Сто дни след детството" (1975, носител на "Сребърна мечка" за режисура на Берлинския кинофестивал), "Спасител" (1980, отличен с диплом от фестивала във Венеция), "Наследници по права линия" (1982), както и "Чуждата, бялата и сипаничавата" (1986, носител на Голямата награда на журито във Венеция).
От 1982 г. Сергей Соловьов е преподавател в режисьорския факултет на ВГИК. Сценариите на филмите си пише сам (понякога в съавторство), често и въз основа на големи литературни класики. Най-голяма популярност обаче му носят неговите "Три песни за родината" – "АССА" (1987 г., специалната награда на журито в Сан Себастиан), "Черната роза – емблема на тъгата, червената роза – емблема на любовта" (1989) и "Дом под звездите" (1991).
...

Продължава
Интересът към специалната програма "София Филм Фест за учащи" отговори на очакванията на организаторите. Желанието на младите хора да гледат стойностни и интересни европейски и независими филми провокира продължаването на инициативата на Арт Фест в Дом на киното.
В навечерието на 14-ти София Филм Фест (5-14-21 март 2010), от понеделник, 11 януари, започва новата програма "СФФ за учащи". Всички почитатели на българското кино, които все още не са успели да видят "Източни пиеси", могат да съчетаят това преживяване с разговор с неговия режисьор. Камен Калев лично ще представи филма и ще отговаря на въпросите на публиката след края на прожекцията.
Не пропускайте тази среща – 11 януари, 18.30, Дом на киното.
За тези, които посещават прожекциите и са част от вече сформираното СФФ общество, ще има специални изненади на София Филм Фест.
Филмите, включени в програмата се показват безплатно за ученици и студенти.
...

Продължава
Етикети: Събития Кино
Програма на Чешки център за януари 2010г.
 
ЗОНА ЗА МЛАДИТЕ
Симо Лазаров и неговите студенти от Нов български университет - модул "Компютърно музициране" представят GOOD NIGHT MUSIC - Музика за лека нощ
Съвместно с Департамент "Музика", НБУ
18.1., 18.00 ч., Лилав салон на ЧЦ

ВАЦЛАВ ДАНЕК – "КАК ОТЛИВАХМЕ КАМБАНАТА"

Представяне на българското издание с избрани стихотворения от чешкия поет Вацлав Данек. Преводът на български е на Атанас Звездинов и Людмила Кроужилова. Съставител: Людмила Кроужилова, "Издателско ателие Аб", 2008 г.
Вацлав Данек е роден на 9 юли 1929 г. в Прага. В периода на Втората световна война 1940 –1945 г. е ученик в реалната гимназия в гр. Табор. За кратко, преди да постъпи и да завърши театрална драматургия в Академията за изящни изкуства (1954 г.), е артист в театър "Divadlo na Fidlovačce". Четиридесет години, чак до пенсионирането си, е редактор в Чешкото радио. Макар и пенсионер, Данек не познава почивка и е сред неуморните организатори на културни мероприятия в Художествената беседа и ПЕН-клуба в Чехия. В литературната му дейност присъстват преводи на руска и украинска поезия. Съвместно с езикови специалисти превежда от български, унгарски, персийски, монголски, татарски или урумски.
Авторска и преводна поезия, както негова публицистика, излизат от 1945 г. във вестниците и списанията: "Чехословашко радио", "Дикобраз", "Литературен вестник", "Млада фронта", "Културна творба", "Творба" и много други. През 1978 г. излиза книжния дебют на стих...

Продължава
В навечерието на 13 януари, официалният празник на българското кино и на всички хора, които участват в създаването на филмите у нас, представяме трите най-успешни творби, създадени в последните две години – "Източни пиеси", "Дзифт" и "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде". Успехът се базира на следните показатели: участия на международни фестивали и награди, зрители в България от киноразпространение, продажби извън територията на България за кино и други форми на разпространение. Трите филма могат да бъдат гледани в Дом на киното на 13.01 на промоционални цени.
Българската публика имаше възможност да се увери, че "Източни пиеси" на Камен Калев е най-успешният български филм за 2009 година – за три месеца със седем копия на екран в България са имали възможност да го видят повече от 15 000 души. Стартирал като проект в "София Мийтингс" през 2008 г., "Източни пиеси" дебютира през май 2009 г. на филмовия фестивал в Кан като част от програмата "Петнайсетдневката на режисьорите", първо участие на български филм в тази престижна програма за последните 20 години. Филмът плени сърцата на публиката, прожекциите минаха при голям интерес и заинтригува медиите в Кан. "Ако пропуснете това заглавие, ще изглеждате глупаво след 5 години", пише френския вестник "Liberation". В декемврийското си обобщение на годината, "Screen International" обръща специално внимание на "новите таланти на 2009 година" и сред 16-те имена откриваме Камен Калев, като авторката на статията (Сара Купър) отбелязва очакванията към българския режисьор, особено след като получи награда за своята работа на престижния фестивал в Токио.
...

Продължава
Един от най-амбициозните фестивали в Полша - "Etuida&Anima", раздаде в края на ноември своите награди. Журито, начело с полския сценарист и режисьор Филип Байон, присъди голямата награда на фестивала "Златен Динозавър" на филма на Драгомир Шолев "Посредникът".
Специална награда-диплом и наградата на студентското жури на фестивала получи Илиян Метев за "Голешево", като бяха отбелязани уменията на автора за документално наблюдение.
Международният филмов фестивал "Etuida&Anima" се организира в Краков от 1994 г. Това е фестивалът с най-дълги традиции в съпоставянето на постиженията на студенти от филмови училища от целия свят, както и рисувани анимационни творби на професионалисти, студенти, независими продуценти.
Важен и интересен факт е журирането в два раздела – етюди и анимации. Наградите в късометражния конкурс са Златен, Сребърен и Бронзов Динозавър, а в анимационния – същите, но Джабероуоки.
Специален Златен Динозавър се присъжда всяка година на най-доброто филмово училище, както и на преподавател, който в същото време е активен творец.
Сред 100 творби от целия свят (за участие в тазгодишния фестивал са кандидатствали 800 филма), именно български филми бяха отличени в раздела за късометражно кино.
...

Продължава
Творческият екип, създал "Карибски пирати" - Walt Disney Pictures и Джери Брукхаймър представят "Принцът на Персия: Пясъците на времето", епичен приключенски екшън, чието действие се развива в митичните земи на Персия. Саможив принц (Джейк Гиленхал) неохотно се обединява с мистериозна принцеса (Джема Артъртън), за да отблъсне силите на злото и да запази древна кама, която отприщва Пясъците на времето. Камата е дар от боговете и има силата да връща времето назад. Тя дава на своя притежател силата да владее света.
Филмът е заснет близо до Маракеш, Уарзазат и Ерфуд, Мароко, както и на грандиозни снимачни площадки на Pinewood Studios във Великобритания.
Режисьор на лентата е Майк Нюъл ("Хари Потър и Огненият бокал"), а сред актьорския състав се открояват Сър Бен Кингсли и Алфред Молина.
Официалната премиера на "Принцът на Персия: Пясъците на времето" по кината е на 28 май 2010 г.
Сред другите филми на Майк Нюъл са "Хари Потър и Огненият бокал", "Дони Браско" с Ал Пачино и Джони Деп, "Контролна кула", "Четири сватби и едно погребение" и "Танц с непознат".
Лентите на Джери Брукхаймър са отличени с безброй награди и номинации. Сред тях 41 номинации за "Оскар", 6 спечелени награди, 23 номинации за "Златен глобус" и 4 спечелени награди.
...

Продължава
На 12 октомври 2009 г. с прожекция на "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" започна специалната програма на "София Филм Фест" и "Дом на киното".
В препълнена зала стартира пилотното издание на "СФФ за учащи". Филмите, включени в програмата се показват безплатно за ученици и студенти, както и при промоционалната цена от 2 лева за останалите зрители.
Лентата "Светът е голям..." на Стефан Командарев по едноименния роман на Илия Троянов беше представена от продуцента Стефан Китанов. След прожекцията публиката имаше възможност да разговаря с него, актрисата Ана Пападопулу и композитора Стефан Вълдобрев. Повече от 40 минути младите хора с интерес се запознаваха с процеса и перипетиите около създаването на филма.
"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" е на киноекран в България вече година, което е прецедент в българското кино за последните 20 години. В продължение на 38 седмици филмът фигурира в боксофис класацията Топ 20 с най-гледаните ленти у нас и беше определен за българския кандидат за чуждоезичен "Оскар". С 18 международни награди в актива си, той продължава своето пътешествие по света, като до края на годината е поканен за участие в конкурсните програми на още 5 фестивала, а през 2010 година ще бъде показан на престижни форуми в Съединените щати, включително в Палм Спрингс и Санта Барбара. До момента "Светът е голям..." е закупен за разпространение от 19 държави, към които наскоро се присъединиха Испания, Австралия и Косово.
Предстои още една прожекция на лентата в рамките на "СФФ за учащи" – на 15 октомври, четвъртък, от 10.00 часа.
...

Продължава
Програма на Чешки център за октомври 2009г.

"ОРАНЖЕВ ЧЕТВЪРТЪК В ЛИЛАВ САЛОН"
Шибил Бенев – китара, пиано
Петър Момчев – саксофон
Димитър Димитров – барабани
1.10., 21.00 ч., Лилавия салон на ЧЦ

КУРС ПО ЧЕШКИ ЕЗИК
Откриване на новата 2009/2010 учебна година.
Ежегоден курс по чешки език се провежда в периода октомври – май, в две групи (начинаещи и напреднали). Работи се по системата New Czech Step by Step: http://czechstepbystep.cz/
За повече информация се обърнете към Силвия Дерибеева, 81 55 430, Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .
5.10., 18.30 ч., ЧЦ
...

Продължава
"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" на Стефан Командарев е българското предложение към Американската филмова академия за "Оскар" за чуждоезичен филм. Това реши Националният съвет за кино, съобщиха продуцентите от "Арт фест".
Филмът по едноименния роман-бестселър на Илия Троянов има участия и покани за 51 международни фестивала, получи 18 награди и ще бъде разпространяван в киносалоните на 16 държави, което е едно от най-големите постижения на българското кино за последните 20 години. "Светът е голям…" присъства неизменно в "Топ 20" на най-гледаните филми у нас и вече 48 седмици не слиза от екран.
След като бе разпространен в швейцарските киносалони, филмът на Командарев е включен в престижна ретроспектива на Мики Манойлович, като е считан за лентата с една от най-важните роли на легендарния актьор.
...

Продължава
Етикети: Събития Кино
"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" беше част от основната състезателна програма "Съвременен поглед" на филмовия фестивал в Дуръс. Между 22 и 28 август във втория по големина град в Албания се събраха създатели на филми и зрители, за да "почетат киното във всичките му форми и да съдействат за общуването чрез визуална култура между Европа и Балканите – и в двете посоки". Така организаторите на фестивала – Националния център за Кинематография и кметството на Дуръс, определят мисията на летния кинопразник, който беше организиран за първи път през 2008 година.
Специалната награда на международното жури за най-добър режисьор тази година беше присъдена на Стефан Командарев и лентата "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде". Това е 14-ата международна награда на филма, който има разпространение вече в 16 държави – след Тайван, Корея е втората азиатска държава, която придоби правата да показва филма.
...

Продължава
Етикети: Събития Кино
Българският филм "Източни пиеси" на реж. Камен Калев дебютира на филмовите фестивални дни в Кан. Лентата беше излъчена като част от програмата "Петнайсетдневката на режисьорите". С голям успех преминаха шест прожекции на филма в рамките на фестивалните дни. Пълнометражният игрален филм, реализиран без държавно финансиране, се състезава за наградата "Златна камера". Отличието се връчва на дебютни проекти, участващи в отделните секции на фестивала.
...

Продължава
Етикети: Събития Кино
13-ият международен филмов фестивал "София Филм Фест" ще стартира на 5 март в Зала 1 на НДК. Седмица преди това (съвместно с посолството на САЩ) ще бъде показана уникална пълна ретроспектива на иконата на американското независимо кино Джим Джармуш. Прожекциите ще започнат на 28 февруари в Дом на киното в София.
Най-нехоливудският режисьор и сценарист Джим Джармуш е роден в малкото градче Акрон, щата Охайо, САЩ. Появява се на бял свят през 1953 година, на 22 януари, в семейство на унгарски емигранти. Когато пристига в Ню Йорк, той е само на 17 години.
...

Продължава
Етикети: Събития Кино
Със световната премиера на най-новата лента на Георги Дюлгеров "Козелът" ще бъде открито 13-ото издание на "София филм фест" - 5 март от 19:30 ч. в зала 1 на НДК. Филмът е създаден по едноименната новела на Йордан Радичков. Сценарият е на Георги Дюлгеров и младата писателка, дебютант в киното - Кристин Димитрова. Главните роли са поверени на Иван Бърнев (в главната роля и в лентата"Лейди Зи" на Дюлгеров) и американката Анджела Родел. Оператор е Радослав Спасов. Продуцент е "БЪРЪ Филм" с подкрепата на Национален филмов център и в копродукция с  БНТ и "Ню Бояна Филм".

...

Продължава
Етикети: Събития Кино
<< Начало < Предишна 11 12 Следваща > Край >>
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас