Търсене
Критерий за търсене: Намерени са 107 резултата.
Етикет: Театър Подредба по 
След цял сезон забава и веселие в рамките на напълно безплатните „Забавни Арт Недели“, организирани от Арт Рентал, тази неделя (2 юни) малчуганите ще могат де се насладят на последното детско представление за сезона.
Както обикновено, шоуто започва в 11:00 ч. в „Towers Gallery“ на втори етаж в Софарма Шопинг Център. Заглавието „Привет, магьосници и сбогом“ е по приказки на Пиер Грипари. Режисьор е Ваня Иванова, музика - Методи Иванов, а сценографията е дело на Свила Величкова. Участват Симона Нанова и Томас Имов.
...

Продължава
Верен на замисъла да разказва нови истории и да сменя концепцията във всеки спектакъл, този път Георги Даверов ни заинтригува с един необичаен конфликт. Ленин Адамов е смешно-тъжен герой, който отхвърля диктатурата на автора и отказва да приеме една от историите като част от своя живот. Не се случва за първи път креатурата да въстане срещу твореца. Резултатът от епичните битки засега е приблизително равен - Тарас Булба съсича сина си: „Аз съм те родил, аз ще те убия!“; Франкенщайн унищожава създателя си. Какво ще се случи при Георги Даверов можем само да гадаем...
Представлението интерпретира текстове на Владо Даверов от сборниците „Много дни до есента“, „Имена на жени”, „Живи картини“, „Спасение“, „Което е било“, „История с папагали или разкази за моите деца“, „Господин Томов и неговият син Тома“ - разказ, отличен със „Златен Ланец“....

Продължава
Все повече малчугани с интерес се присъединяват към безплатните "Забавни артнедели", организирани от "Арт Рентал". Професионалните театрални представления и последвалата работилница за деца не само увличат малките участници, но и ги възпитават. Героите в различните истории изпадат в житейски ситуации уж приказно пресъздадени, а така реални дори за живота на възрастните.
Тази неделя (10 март) театър "Дани и Деси" ще ни представят една поучителна история за истинското приятелство и колко ценно е то. Спектакълът "Къде си, приятелю?" разказва как едно таралежче си търси приятел, но се оказва, че никой не иска да играе с него, навярно заради бодлите му....

Продължава
На 22-ри февруари от 19:30 ч. в "Ателие 313" можете да гледате "Никутин" по "За вредата от тютюнопушенето" от А. П. Чехов.
Главният герой Николай Никутин ще сподели и ще открие пред Вас всички свои забавни страни.
Той ще ви излъже и ще бъде искрен, ще обича и ще мрази, ще вземе важни решения за живота си, ще поизпита търпението ви, ще пее, ще танцува, ще ни запознае с единствените си приятели, ще опита напразно да ви говори против една от малкото си останали радости - тютюнопушенето, ще ни накара да се замислим, да се смеем. Представление, подходящо за всякаква публика, която би възприела славянската душа в нейната жестока и забавна страна.
...

Продължава
"Приказка за Скитника - Крал" e куклена адаптация по приказките на Карел Чапек, в която режисьорката Катя Петрова ангажира популярни и обичани лица от малкия екран - Румен Гаванозов, Станимир Гъмов и Румен Угрински. Представлението е колаж от три приказки на Карел Чапек - "Скитническа приказка", "Голяма докторска приказка" и "Голяма котешка приказка".
В залавянето на Франтишек Крал се спускат тримата детектива - Сеньор Дебелааанен (Румен Угрински), Синьор Хитрани (Румен Гаванозов), Мистър Пъхнинос (Станимир Гъмов), които може би неусетно "се заразяват" от благородството и чистосърдечността на Франтишек Крал ( Георги Спасов)....

Продължава
Житейски мъдрости за деца и родители са подготвили от театър "Дани и Деси" през месец март. Безплатните представления не само ще разнообразят неделната сутрин на вашето дете, но и ще бъдат приятно поучителни за него. Именно една такава история с поука за истинското приятелство предстои да видите тази неделя. "Грухчо и Слончо" е разказ за човешките отношения и тяхното положително развитие. Героите представляват така наречените меки кукли. Те са най-близки до децата, защото наподобяват тези, с които малчуганите са свикнали да си играят. По този начин философията на приказката стига най-лесно до малките зрители.
...

Продължава
На 19-ти октомври от 19.00 часа в зала "Щастливеца" ще се състои премиерата на "Истерия" от Тери Джонсън (превод от английски на Златна Костова).
Смешна, неочаквана и интелектуално провокираща съзнанието ни среща на Зигмунд Фройд и Салвадор Дали, фарсово се развива на фона на упоритото желание на млада и привлекателна дама да потърси отговори на редица въпроси. Ситуацията е направо невъзможна, заредена с много британско остроумие, хумор и напрежение - до степен да не сме сигурни (както и Фройд) дали всичко това се случва, или е нечий сън. След тяхната среща вече нищо няма да е като преди.
...

Продължава
Искаме да бъдем нещо, да ни се случи нещо, искаме да чувстваме нещо и някой да изпитва нещо към нас…, искаме…, искаме…, искаме...
А защо, по дяволите, не ни се получава?
Момиче, което има проблем с килограмите и се утешава със сапунени сериали.
Момче, което все си търси боя и се изживява като герой от екшън филм.
Жена, която чака да бъде поканена на среща от колегата и постоянно си го представя по гащи.
А той, Колегата, иска да смени професията си с някоя по-вълнуваща, макар да знае, че е твърде късно за това.
Четиримата се срещат без да се забележат, разменят се, оплитат се, объркват се, опитват се да се обичат. И изглеждат и смешни, и абсурдно луди, и налудничаво нормални, и малко тъжни. Като нас.
...

Продължава
На 16-ти януари 2012 г. в Сатиричен театър "Алеко Константинов" започнаха репетициите на френската комедия "Столетие мое" от Мишел Лоранс. Две седмици преди 90-тия си юбилей на 2-ри февруари, първата дама на Сатирата - Стоянка Мутафова, се отдава на работа върху най-новата си роля. Нейната героиня Малу празнува стотния си рожден ден и по този повод цялото й семейство се събира около нея.
Режисьор на постановката е Владимир Петков, който е и преводач на пиесата. Сценограф е Петър Митев, костюмите ще са дело на Анна Пелтекова, а Мартин Каров пише музиката към спектакъла. Партньорки на Стоянка Мутафова са актрисите Йорданка Стефанова, Росица Александрова и най-новото попълнение на театъра - Полин Лалова. Премиерата на "Столетие мое" е планирана за началото на април.
...

Продължава
На 16 ноември 2011 г. ще се състои стотното представление на "Римска баня" от Станислав Стратиев, режисьор Светослав Пеев. Спектакълът се играе вече пет години при пълни салони и е едно от печелившите заглавия в афиша на Сатирата.
Премиерата на постановката е на 20 април 2006 г. Главната роля на Иван Антонов се изпълнява от Христо Гърбов, а големите овации на публиката са за участието на Никола Анастасов. В първоначалния актьорски състав присъства още едно от големите имена на Сатиричния театър - Димитър Манчев, който след неговата смърт бива заместен от Светослав Пеев.

Продължава
На 28 октомври от 19:00 ч. в Сатиричен театъър "Алеко Константинов" ще се състои премиерата на "Едно малко радио". Сценарият е дело на Мая Новоселска, Теди Москов и Борислав Стоилов (използвани са текстове на Федерико Фелини, Марчело Мастрояни, Юрий Олеша, Андрей Платонов, Аксел Мунте, Артур Лундквист и Емил Чоран).
Персонажът на Мая Новоселска има много какво да сподели с нас. И да го направи отново с неистово ободряващ смях, но и с малко тъга, с внезапни мигове на замисляне, може би и с една голяма, спускаща се по лицето на клоуна сълза…
Нейният малък човек има огромни мечти, летящо въображение, той непрекъснато се опитва да преодолее неудовлетвореността си от съдбата, самоотвержено търси убежище в света на фантазията…
...

Продължава
На 9-ти септември 2011 г. Станислав Стратиев щеше да навърши 70 години.
В повече от половинвековната история на Сатиричен театър "Алеко Константинов" няма автор, игран толкова много и с такъв успех - и като брой постановки, и като брой изиграни представления, и като феноменален успех сред зрителите. Поколения актьори се утвърдиха в неговите пиеси.
По случай неговата годишнина в Сатиричен театър "Алеко Константинов" отбелязват събитието с програмата "70 години от рождението на Станислав Стратиев". Тя включва вече излязлата през май т.г. богато илюстрована книга-албум "Стратиев и Сатирата" (съставител е Любомир Стратиев), новите постановки на "Максималистът" (режисьор Гаро Ашикян), "Животът, макар и кратък" (режисьор Василена Радева) и колаж по текстове на Станислав Стратиев, озаглавен "Лека форма на тежка депресия" (режисьор Йонко Цонев), които ще имат премиери в началото на предстоящия театрален сезон 2011/2012.
...

Продължава
Драматичният театър в Търговище ще открие новия театрален сезон с премиера за най-малките зрители. "Полет, пролет и прозорец" е разказ за превъплъщенията на природата и взаимоотношенията на хората чрез нея, построен върху музиката на Вивалди. Идеята и постановката са на Съби Събев, сценографията и костюмите са дело на Галина Абаджимаринова. Участват младите актьори Ивана Стоянова и Мартин Властанов.
Представлението запознава децата с характера и атмосферата на годишните времена, изразени чрез звуците на околния свят - птици, насекоми, вълни на море, вятър, дъжд и музикалните картини на Вивалди. Всичко е пречупено през отношенията и чувствата на двамата партньори на сцената. Те преминават през надеждата на пролетта, безгрижието на лятото, тъгата на есента, самотата на зимата, за да се събуди отново пролетната надежда...
...

Продължава
На 27 май от 18:00 ч., Основна сцена, Детско-юношеската опера при Общински детски комплекс Варна ще представи мюзикъла на Харолд Арлън "Магьосникът от Оз".
Всеотдайността и енергията, с които младите артисти се вживяват в магическите приключения, ще пренесат зрителите в чудната страна Оз: "Ей там, где под дъгата път блести. Ей там, чакат ме сини небеса. Знам - там истински стават всичките чудеса."
В малка ферма в Канзас живеят чичо Хенри и леля Ем с племенницата си Дороти. Но един ден страшен ураган прави достатъчно злини и понася малката Дороти далече по небето тъмнооко… Така тя попада в страната на безгрижните, където намира нови приятели - Плашилото, Ламаринения човек и Лъва....

Продължава
19-тото издание на Международен театрален фестивал "Варненско лято - 2011" ще бъде открито на 1-ви юни с представлението "Както ви харесва" от Шекспир на театър "Българска армия", сценичен вариант и постановка на Красимир Спасов (18:00 ч., основна сцена, Театрално-музикален продуцентски център), както и с концерт на Йълдъз Ибрахимова и Варненския камерен оркестър с диригент Ганчо Ганчев (20:30 ч., Фестивален и конгресен център). По традиция на 1-ви юни - Ден на детето, в програмата на фестивала присъства и спектакъл за деца. През тази година това е "Алегро виваче или когато куклите танцуват" на Държавен куклен театър Варна - авторски спектакъл на Вера Стойкова, Диана Цолевска, Галин Гинев и Стоян Стоянов (10:00 ч., Куклен театър).
...

Продължава
Елин Рахнев и Румен Леонидов събират приятелите си във фоайето на Сатирата от 19:00 на 26 май 2011 г. Поводът е представянето на двете им книги - новите стихове на Румен "Сляпа неделя" ("Жанет 45"), както и "5 пиеси" ("Фама")  на Елин. Купонът ще открие Иван Попйорданов, Румен ще прочете избрани откъси от три пиеси, а Елин няколко поетически откровения. Всичко това плюс песните на Джон Ленън, придружени с ледена водка и студени вина.
...

Продължава
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 Следваща > Край >>
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас