Търсене
Критерий за търсене: Намерени са 218 резултата.
Етикет: Сценични изкуства Подредба по 
На 3-ти октомври в Чешки център ще можете да чуете концерт на Саймън Кемпстън (Шотландия) и Ambient Folklore. Събитието се провежда в рамките на десетото юбилейно издание на Alarma Punk Jazz.
Саймън Кемпстън е един от водещите млади шотландски автори и изпълнители. Стилът му носи препратки както към класическата китара, така и към блус, фолк и блуграс. Музиката и текстовете му са вдъхновени от традиционната музика на Шотландия, но също така носят влиянията на пътуванията му из Източна и централна Европа.
...

Продължава
Виртуозът Ал Ди Меола, фюжън и джаз китарист, композитор и музикален продуцент, ще очарова българската публика с една наистина специална селекция от мелодии. Той ще представи пред родните фенове своя проект „Beatles and more“ - специално трибют шоу, посветено на легендарните The Beatles. Почитателите на Меола ще могат да се насладят на таланта му в две поредни вечери - на 25 и 26 ноември в столичния Sofia Live Club....

Продължава
„Световна глобализация или национална идентичност?“ - това е въпросът!

Все по-често тези основни за човека и обществото фактори застават на две срещуположни, враждуващи страни. Хората и обществата в съвременния свят, като че ли изпадат в заблудата, че за да живеем заедно в едно „голямо село“ трябва задължително и априори да изповядваме едни и същи ценности, вери, морални догми и да имаме едва ли не една и съща представа за това как да съществуваме. Това означава тотално да се унифицираме и обезличим, което ми се струва твърде опасна и позната идеология. И още по-страшното е, че това не се налага от някъде високо, от някой голям и силен, а започва да става един вид по вътрешно убеждение, като някакъв  естествен подбор. А в своята същност, човекът е създаден да бъде различен и уникален....

Продължава
Сезонът за фънк групата Southwick започва с нов сингъл и концерт в Sofia Live Club на 27 септември (петък). Точно тогава момчетата за първи път ще представят сингъла „2 you”, негови автори са Божидар Василев (TromBobby) и Денис Попстоев.
Бандата е подготвила и още нечувани досега парчета, с които да зарадва почитателите на качествената музика. Новият творчески период на фънкарите се характеризира с повече хип-хоп бийтове, джаз елементи, soulful хармонии, но запазват и тяхното емблематично Southwick звучене.
Изцяло обновените за концерта аранжименти включват контрабас и перкусии, за които ще се погрижат съответно Димитър Карамфилов и Николай Данев....

Продължава
Dagadana смесва джаз, фолк и електронни звучения, създавайки неповторимия език на групата. Междукултурният проект ще допадне на всеки, отворен към славянската душа, едновременно луда и кротка. Дебютният албум „Maleńka“ има две номинации (дебют на годината, албум на годината), отличен е с наградата на полската музикална индустрия „Фридерик“ за албум на годината 2010.
Dagadana ще гостуват в България от 19-ти до 22-ти септември, а на 21-ви можете да научите повече за тях на щанда им по време на музикалната борса MusicPRO.
...

Продължава
На 13-ти и 14-ти септември любителите на операта ще могат да се потопят в оперната музика чрез филмите. Събитието се организира по случай 200-годишнината от рождението на Джузепе Верди и 100 години концертна дейност на Арена ди Верона. То ще бъде придружено от фотографска изложба, съставена от фотоси на Арена ди Верона, Верди и български певци. Проектът се организира от Музей за Българска Култура и е със съдействието на Столична Община и Италиански културен институт в София.
...

Продължава
На 14-и септември ще се проведе първата у нас Нощ на театрите. В програмата са включени повече от 80 събития (спектакли, премиерни представления, уъркшопи и др.) от над 50 участника (театри, театрални формации, независими артисти, музиканти, клубове, ателиета, кина и др.).
...

Продължава
За осми път „Ателие 313” обединява за една нощ в театъра творци от всички изкуства. „Осма творческа“ е платформа за нови търсения, за контакти и сътрудничества, за дискусии и дебат, пространство за театър, за кино, за музика, за литература... Всеки е свободен да свири, да пее, да крещи, да мълчи, да говори наум, да играе или не, да се подготви или да импровизира експлозивно. Пространство за свободни, страстни, тревожни артисти.
...

Продължава
На 11-ти юни от 19:00 ч. в концертната зала на Централен Военен Клуб в София ще можете да се насладите на „Ронкали чете Ронкали“, рецитал за вокал и виолончело, с участието на Гуидо и Диего Ронкали. Събитието е уникално, тъй като актьорът Гуидо и музикантът Диего са внуците на Папа Ронкали. Рециталът представлява художествен прочит, с акомпанимент от музика на Бах, на някои от текстовете, написани от Анджело Ронкали - Папа Йоан XXIII, подредени в хронологичен ред....

Продължава
Комуникация, жизненост и дълбочина характеризират саунда на това трио с корени в съвременния европейски джаз. Неговото звучене показва по забележителен начин, че днес вече не може да има граница между джаз, поп, камерна музика или авангард. В своите композиции Маркус Хорн (пиано), Ларс Ханзен (бас) и Хайнц Лихиус (ударни) с лекота обединяват ясни, достъпни мелодии с хармонична и ритмична комплексност.
...

Продължава
Концерт на камерни ансамбли от медни духови инструменти. Участват студенти от Инструменталния факултет на Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” от класа по камерна музика на доц. Атанас Карафезлиев.
...

Продължава
След цял сезон забава и веселие в рамките на напълно безплатните „Забавни Арт Недели“, организирани от Арт Рентал, тази неделя (2 юни) малчуганите ще могат де се насладят на последното детско представление за сезона.
Както обикновено, шоуто започва в 11:00 ч. в „Towers Gallery“ на втори етаж в Софарма Шопинг Център. Заглавието „Привет, магьосници и сбогом“ е по приказки на Пиер Грипари. Режисьор е Ваня Иванова, музика - Методи Иванов, а сценографията е дело на Свила Величкова. Участват Симона Нанова и Томас Имов.
...

Продължава
Верен на замисъла да разказва нови истории и да сменя концепцията във всеки спектакъл, този път Георги Даверов ни заинтригува с един необичаен конфликт. Ленин Адамов е смешно-тъжен герой, който отхвърля диктатурата на автора и отказва да приеме една от историите като част от своя живот. Не се случва за първи път креатурата да въстане срещу твореца. Резултатът от епичните битки засега е приблизително равен - Тарас Булба съсича сина си: „Аз съм те родил, аз ще те убия!“; Франкенщайн унищожава създателя си. Какво ще се случи при Георги Даверов можем само да гадаем...
Представлението интерпретира текстове на Владо Даверов от сборниците „Много дни до есента“, „Имена на жени”, „Живи картини“, „Спасение“, „Което е било“, „История с папагали или разкази за моите деца“, „Господин Томов и неговият син Тома“ - разказ, отличен със „Златен Ланец“....

Продължава
Шестото издание на Антистатик ще срещне българската публика с новото поколение утвърдени артисти на международната сцена на съвременния танц и пърформанс, поколение, което преосмисля изкуството и посочва бъдещите тенденции.
Събитието ще се проведе за шеста поред година от 15-ти до 21-ви април в Червената къща, Театралната зала на Софийски университет, Театрална работилница „Сфумато“ и артистично ще излезе дори и на улицата. През годините на съществуването си Антистатик изгради ясен профил на платформа за категорични артистични позиции, затова и логично избира за мото на новото си издание „Профилът е важен“....

Продължава
Концертът е организиран от Културно-информационен център на Р. Македония в София.

Илчо Йованов - акордеон
Тони Китановски - китара
Дине Донев - контрабас
Александър Секуловски - тъпани

11.04., 19:00 ч., Лилав салон на ЧЦ

Продължава
Все повече малчугани с интерес се присъединяват към безплатните "Забавни артнедели", организирани от "Арт Рентал". Професионалните театрални представления и последвалата работилница за деца не само увличат малките участници, но и ги възпитават. Героите в различните истории изпадат в житейски ситуации уж приказно пресъздадени, а така реални дори за живота на възрастните.
Тази неделя (10 март) театър "Дани и Деси" ще ни представят една поучителна история за истинското приятелство и колко ценно е то. Спектакълът "Къде си, приятелю?" разказва как едно таралежче си търси приятел, но се оказва, че никой не иска да играе с него, навярно заради бодлите му....

Продължава
В рамките на II-то издание на Sofia Dance Fest участие ще вземат международния съдия Паулина Засада като член на журито и националния съдия на Полския танцов съюз Freestyle Aлександра Засада, която ще води уъркшоп в рамките на турнира.
Александра Засада (р. 1990) е професионален танцьор на джаз, модерни и съвременни танци. Силна е в импровизациите, познава добре балета, латино и балните танци, както и хип хопа. Има опит в кунг-фу, акробатиката и йогата.
Паулина Засада (р. 1986) е треньор и организатор на редица световни, европейски и полски състезания в различни стилове: джаз, хип хоп, модерни и шоу танци. Съдия е на световното първенство по хип хоп в Келш през 2009 г. Паулина Засада е член е на асоциации като International Dance Organization (IDO) и Polish Freestyle Dance Union (PZTF).
...

Продължава
На 22-ри февруари от 19:30 ч. в "Ателие 313" можете да гледате "Никутин" по "За вредата от тютюнопушенето" от А. П. Чехов.
Главният герой Николай Никутин ще сподели и ще открие пред Вас всички свои забавни страни.
Той ще ви излъже и ще бъде искрен, ще обича и ще мрази, ще вземе важни решения за живота си, ще поизпита търпението ви, ще пее, ще танцува, ще ни запознае с единствените си приятели, ще опита напразно да ви говори против една от малкото си останали радости - тютюнопушенето, ще ни накара да се замислим, да се смеем. Представление, подходящо за всякаква публика, която би възприела славянската душа в нейната жестока и забавна страна.
...

Продължава
"Приказка за Скитника - Крал" e куклена адаптация по приказките на Карел Чапек, в която режисьорката Катя Петрова ангажира популярни и обичани лица от малкия екран - Румен Гаванозов, Станимир Гъмов и Румен Угрински. Представлението е колаж от три приказки на Карел Чапек - "Скитническа приказка", "Голяма докторска приказка" и "Голяма котешка приказка".
В залавянето на Франтишек Крал се спускат тримата детектива - Сеньор Дебелааанен (Румен Угрински), Синьор Хитрани (Румен Гаванозов), Мистър Пъхнинос (Станимир Гъмов), които може би неусетно "се заразяват" от благородството и чистосърдечността на Франтишек Крал ( Георги Спасов)....

Продължава
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас