Търсене
Критерий за търсене: Намерени са 3 резултата.
Етикет: Концерти Подредба по 
Как се попада в периферията и как се излиза от нея? На този въпрос ще търси отговор Open Нouse 2010 - откритата за широката публика част от Sofia Architecture Week. С динамична програма от изложби, уъркшопи, дебати и концерти кураторите на Open Нouse - fordewind architecture ltd - представят интригуващата картина на периферни градски общности и нови урбанистични феномени в Испания, Естония, България, Австрия, Албания, САЩ. Посетителите ще бъдат запознати с многостранните решения на различни градоустройствени проблеми в някои европейски градове. Впечатляващ пример е Естония, която след половин век насилствено интегриране в Съветския Съюз, успява да намери собствена идентичност, да се премести в центъра на Европа, а Талин, заедно с Амстердам и Барселона, да попадне в списъка на най-харесваните градове на континента. Open Нouse проследява феномените, направили това развитие възможно.
...

Продължава
За шести пореден път в Пловдив ще се проведе вече традиционната "Нощ на музеите и галериите". Tази година програмата е организирана в две вечери - 24 и 25 септември (петък и събота), а събитията започват в 19:00 ч. и приключват в 1:00 след полунощ.
За почитателите на изкуството са организирани повече от 30 специално подготвени събития за всички вкусове и възрасти - изложби, концерти, пърформанси и демонстрации на български и чуждестранни артисти, представени в 7 музея и 18 общински и частни галерии.
Представяме ви акцентите в програмата на 24 септември:
В Регионален етнографски музей - Пловдив се открива изложбата "Магия за любов" с костюми за обредни и магични ритуали от отминали епохи. Регионален исторически музей - Пловдив е организирал вечер на Тайланд с изложба на предмети и демонстрация на ритуали от тайландската култура, а най-решителните сред публиката ще бъдат гримирани в традиционен тайландски стил. Вечер на Япония в Центъра за съвременна история - с демонстрации на оригами, калиграфия, икебана, кимона. Успоредно с японската програма ще бъде показана и фотоизложбата "Послание от вечността", посветена на историята и съвремието на Пловдив. Регионалният исторически музей ще представи изложбата "Равнис по капитаните - източнорумелийската милиция и българското Съединение" с оригинални експонати на военни дейци, снимки и документи.
...

Продължава
И тази година софийските музеи и галерии ще се включат в европейската "Нощ на музеите" на 15 май. Възникнала по идея на френското министерство на културата,  вече няколко години в съботната вечер през втората декада на месец май хиляди посетители влизат в музейните експозиции и галерийнни пространства на столицата. Софийската градска художествена галерия е сред институциите - инициатори за случването на това културно събитие и в България.
Наред с изложбите в трите зали на СГХГ, тази година благодарение на партньорството на галерията със сцена Академия, посетителите ще чуят и два интересни концерта.
Програмата с изложбите и концертите в Софийската градска художествена галерия и "Васка Емануилова", филиал на СГХГ.
...

Продължава
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас