Търсене
Критерий за търсене: Намерени са 3 резултата.
Етикет: Романи Подредба по 
След две от магическите книги на последните десет години - "Колекционер на любовни изречения" и "Малката светица и портокалите", писателят Александър Секулов и издателска къща "Сиела" представят "Островът" - роман за любовта като щастливо корабокрушение.
Разказът отвежда на малък варовиков остров в края на Егея, където три деца  плуват сред безвремието като щастливи риби. Съдбата ги изправя срещу други конквистадори на лятото. Битката е за каменно парче земя сред морето, но и за сърцето на кралица с присмехулни очи. Всеки е сам срещу всички, а всички - заедно в бурята. Докато не открият, че любовта е остров, на който се молиш да не те открият.
Книгата връща напълно забравен жанр в българската литература - романът за деца....

Продължава
Том Егеланд е роден през 1959 г. в Осло. Работи като разследващ журналист, репортер и редактор в един от водещите норвежки всекидневници "Афтенпостен", както и за телевизионния канал TV 2.
През 1988 г. дебютира с романа на ужасите "Пътека към миналото" (преиздаден през 2006 г. под името "Рагнарьок"), разказващ историята на съвременна двойка, попаднала във викингската епоха.
През 2001 г. – т. е. две години преди да бъде публикуван "Шифърът на Леонардо", излиза романът на Том Егеланд "Краят на кръга", в който има смайващи сходства с бестселъра на Дан Браун: в дъното на всичко е тезата, че Иисус е бил женен за Мария Магдалена и двамата са имали потомство; албинос е сред главните герои и в двата романа; и в двете книги главната героиня се оказва едновременно последният жив потомък на Христос и Мария Магдалена, и дъщерята/внучката на последния велик магистър на таен орден. Читателите, които познават романа на Том Егеланд, са смаяни, когато откриват всички тези неща в публикувания по-късно "Шифърът на Леонардо".
"Пазителите на завета" е новата книга на Том Егеланд, в която той разплита още исторически и религиозни загадки, свързани със Стария завет и личността на Моисей.
...

Продължава
Издателство "Алтера" представя книгата "Човешкото петно" на Филип Рот. Преводът от английски е на Надежда Радулова.
Романът разказва историята на застаряващ професор по класическа филология Колман Силк, който е принуден да се пенсионира, когато колегите му заявяват, че е расист. Цялата истина за престъплението на Силк, както и неговата стряскаща тайна, която е останала скрита от семейство му в продължение на 50 години, са разкрити през разказа на негов съсед и негово алтер его – Натан Цукерман. Той разплита мистерията на силната личност на професора. Това е роман, изпълнен със страх и ярост, който може да се чете едновременно като гръцка трагедия и като задълбочен анализ на обществената и политическата история на съвременна Америка.
...

Продължава
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас