Търсене
Критерий за търсене: Намерени са 9 резултата.
Етикет: Фестивали Подредба по 
Скъпи приятели,
каним Ви да посетите едно вълнуващо и нестандартно събитие, на което „Светлосенки - Изкуството като начин на живот“ е медиен партньор.
Трипотека е единственият интернационален психеделичен фестивал за филми и изкуства, който се фокусира върху метафизични теми и идеи, разгръщането на съзнанието и абстрактната естетика.
Трипотека 2013 в София ще разкрие своите метафизични чудеса в рамките на две нощи (18-ти и 19-ти октомври) и ще прожектира повече от 50 филма, анимации и музикални клипове от 17 държави, паралелно с изложба на дигитални произведения от целия свят, концерт на живо и VJ акт.
...

Продължава
На 27, 28 и 29 май в Дом на киното ще се проведе „RecyCult“ - тридневен фест на филми за Земята. Организаторите от Арт Фест и екологично сдружение „За Земята“ ще насочат вниманието на зрителите към състоянието на околната среда със селекция от нови документални филми.
...

Продължава
По традиция София Филм Фест представя на своята публика някои от най-сериозните фаворити на фестивалните журита от отминалата година. Така в програмата на 17-и СФФ ще откриете носителите на "Златен лъв" ("Пиета", реж. Ким Ки-Дук), две награди "Сребърна мечка" ("Кралски афери", реж. Николай Арсел) и три награди от МФФ Кан 2012 ("Ловът", реж. Томас Винтерберг).
Носителят на "Златен лъв на Сан Марко" от 69-ото издание на венецианския кинофестивал е дело на култовия корейски режисьор Ким Ки-Дук. Заглавието "Пиета" съдържа очевидна препратка към безсмъртната творба на Микеланджело и навява асоциации с всеобхватността на майчината любов и майчиното страдание.
...

Продължава
Преди две години в София беше проведено първото издание на "Международен фестивал на стъклотo". Събитието провокира неочаквано нов поглед към осмислянето на ролята и мястото на художественото стъкло в съвременното ни изкуство. През 2010 г. значението на материала "стъкло" категорично надхвърли рамките на предполагаемата му "приложна" стойност и се отправи към измеренията на онова, което може да се определи като съвременно изкуство в най-чистите му проявления. Тогава тази провокация се случи чрез представянето на две международни изложби с творби на автори от единадесет европейски страни.
През тази година официалното откриване на събитието ще се състои на 18 септември от 19:00 ч. в галерия "Райко Алексиев" (ул. Г.С. Раковски 125, София), а за изложбената програма на "Международен фестивал на стъклотo - 2012" организаторите са планували три изложби, които ще продължат до 8 октомври:
...

Продължава
Програма - 19 май 2012 (16.00 - 23.30 ч.)

Галерията ще бъде отворена за безплатно посещение до 23.30 ч.
...

Продължава
Романтичната драма "Аве" открива 16-ия София Филм Фест. Дебютът на Константин Божанов дава начало на киномаратона на 9-ти март в Зала 1 на НДК.
Филмът (носител на специалната награда на журито - Сараево’11, наградата на ФИПРЕССИ във Варшава’11, наградата за млад талант в Хамбург’11, голямата награда "Iron Herring" в Лийдс’11, наградата за най-добър режисьор на фестивала "Златна Роза" - Варна’11, номинация за "Златна камера" и участие в седмицата на критиката в Кан’11) беше сред 45-те заглавия, селектирани за наградите на Европейската филмова академия в края на миналата година. Продукцията бе представена и на кинофестивалите в Триест, Гьотеборг, Солун и Тромсьо, а в. "Монд" я определи като "един от най-силните български филми през последните години"....

Продължава
В кино "Люмиер" от 14:00 часа започва "Полският бар" на режисьора Бен Бeрковиц. Филмът разказва за непокорния син на богат еврейски клан Рубен, който миксира дискове в нощен клуб, но и продава наркотици, като се самоуспокоява, че това е само докато пробие като диджей. Вследствие на безразсъдството му обаче над него надвисва опасност. Тогава среща братовчед си - ортодоксален евреин, и започва да преосмисля пътя, който си е избрал.
...

Продължава
В кино "Люмиер" от 16:00 часа започва "Ако искам да свиря, аз свиря" на Флорин Шарбан. На Силвиу му остават 5 дни преди освобождаването от дома за малолетни престъпници. Но те могат да се окажат цяла вечност, защото майка му се завръща след дълго отсъствие, за да отведе брат му със себе си. А Силвиу го е отгледал като свой син… Освен това младежът е влюбен в социална работничка, негова връстница. Той затваря очи – времето изтича през пръстите му, а емоциите го заливат. Свобода, вятър, път, първа целувка. Сега вече всичко може да му се случи…
...

Продължава
На 12 октомври 2009 г. с прожекция на "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" започна специалната програма на "София Филм Фест" и "Дом на киното".
В препълнена зала стартира пилотното издание на "СФФ за учащи". Филмите, включени в програмата се показват безплатно за ученици и студенти, както и при промоционалната цена от 2 лева за останалите зрители.
Лентата "Светът е голям..." на Стефан Командарев по едноименния роман на Илия Троянов беше представена от продуцента Стефан Китанов. След прожекцията публиката имаше възможност да разговаря с него, актрисата Ана Пападопулу и композитора Стефан Вълдобрев. Повече от 40 минути младите хора с интерес се запознаваха с процеса и перипетиите около създаването на филма.
"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" е на киноекран в България вече година, което е прецедент в българското кино за последните 20 години. В продължение на 38 седмици филмът фигурира в боксофис класацията Топ 20 с най-гледаните ленти у нас и беше определен за българския кандидат за чуждоезичен "Оскар". С 18 международни награди в актива си, той продължава своето пътешествие по света, като до края на годината е поканен за участие в конкурсните програми на още 5 фестивала, а през 2010 година ще бъде показан на престижни форуми в Съединените щати, включително в Палм Спрингс и Санта Барбара. До момента "Светът е голям..." е закупен за разпространение от 19 държави, към които наскоро се присъединиха Испания, Австралия и Косово.
Предстои още една прожекция на лентата в рамките на "СФФ за учащи" – на 15 октомври, четвъртък, от 10.00 часа.
...

Продължава
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас