Търсене
Критерий за търсене: Намерени са 188 резултата.
Етикет: Стоп кадър Подредба по 
На 27, 28 и 29 май в Дом на киното ще се проведе „RecyCult“ - тридневен фест на филми за Земята. Организаторите от Арт Фест и екологично сдружение „За Земята“ ще насочат вниманието на зрителите към състоянието на околната среда със селекция от нови документални филми.
...

Продължава
Полският институт и Международната фондация за българско наследство „Проф. Петър Детев“ организират „Ден на Полша“. На събитието, което ще се състои на 20-ти май в Американски център на Столична библиотека (пл. „Славейков“ 4А), ще можете да видите прожекция на документални филми за полското културно наследство. Входът за събитието е свободен.
...

Продължава
„Paper Love” ще се проведе за първи път тази година в София. Събитието ще се случи в рамките на „София хартиен арт фест“, който се организира от фондация „Аматерас“ за трети пореден път.
...

Продължава
Програма на „Euro Cinema“ от 10 до 16 май 2013 г.
...

Продължава

„Венеция“ е филм, направен по книгата на известния полски писател Влоджимеж Одойевски. „Венеция“ е очарователна, красиво заснета история за порастването, изгубването на мечтите и бунта против действителността. Филмът разказва история, която не се е случвала. История, в която силата на мечтите заменя влажното мазе, в което живее семейството в най-романтичния град на Земята. На границата между два свята едно момче се превръща в мъж. Във „венецианското“ мазе, когато прозорците се тресат от бурята на войната, ще се събудят големи надежди и страсти.

...

Продължава

„София Филм Фест за учащи“ е програма на Дом на киното, чиято цел е представяне на европейски, български и алтернативни на Холивуд филми пред младежка аудитория. Входът е безплатен за ученици и студенти. Програмата се организира от Арт Фест с подкрепата на Национален филмов център. Събитието стартира през есента на 2009 година. През април 2013 започва единадесети семестър на инициативата.

...

Продължава
Програма на кино "Влайкова": 08.03 до 14.03.2013 г.
...

Продължава
Режисьорът Коста-Гаврас, носител на много престижни награди, сред които "Оскар", "Златна палма" и "Златна мечка", ще представи най-новия си филм "Капитал", с който ще открие Московския фестивал през юни 2013.
Създаден с неоспорим визуален усет, филмът "Капитал" представя една история в безмилостния, жесток и алчен финансов свят. "Това е филм, който засяга всеки един от нас", споделя Коста-Гаврас....

Продължава
Филмът "Баща - господар" е създаден по автобиографичната книга (1975 г.) на Гавино Леда. Овчар от Силиго (Сасари), Гавино живее до 20-тата си година със стадото по баирите, откъснат от училището и обществото. По време на военната си служба на континента учи и получава гимназиална диплома. Тогава започва и бунтът му срещу бащата, който е бил причината за дългогодишната му изолация.
Лентата печели "Златна палма" в Кан. "Баща - господар" можете да видите на 1-ви март от 20:00 ч. в "Дом на киното"....

Продължава
Програма на кино "Влайкова": 01.03 - 07.03.2013
...

Продължава
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас