Търсене
Критерий за търсене: Намерени са 44 резултата.
Етикет: Креативно изкуство Подредба по 
Уилард Уиган e роден през 1957 г. в Бирмингам, Великобритания. Той е създател на най-малките скулптури в света. Неговото детство е по-различно от това на повечето му връстници. Уилард страда от дислексия и има сериозни затруднения в училище. Според проведени изследвания е доказано, че понякога при нейното наличие се наблюдават феноменални способности в други направления. Такава дарба притежава и Уилард Уиган.
"Всичко започна, когато бях на пет години. Започнах да правя къщички за мравките, защото мислех, че трябва някъде да живеят. След това им направих обувки и шапки. Това беше един фантастичен свят, в който избягах от дислексията и където учителите ми не можеха да ме критикуват. Ето как започна кариерата ми като микро-скулптор", споделя Уиган.
Микро-скулптурите на Уилард стават толкова малки, че са видими само през микроскоп. Всяка от тях се побира на върха на игла.
Личната саможертва, довела до създаването на такива чудни и невероятни скулптури, е немислима за повечето хора. В медитативно състояние Уилард забавя сърдечната си дейност, което му позволява да намали треперенето на ръцете. Всъщност той работи през времето между два удара на сърцето. Дори вибрации, причинени от трафика отвън, могат да повлияят на работата му. Поради тази причина той често работи през нощта.
...

Продължава
Майк Стилки е роден през 1975 г. в Лос Анджелис, Калифорния. Какво го прави по-различен от останалите хора?
Майк е открил особен начин да изразява своето изкуство. Toй е привлечен от книгите, но не в традиционния смисъл на думата. Странникът Стилки предпочита да рисува върху тях.
За целта използва мастило, цветни моливи, бои и лакове, а на творбите си често изобразява животни, тъй като намира в тях емоции и качества, които вижда и в хората.
За една от последните му инсталации са използвани около 5 хиляди книги.
И тук неизбежно си задаваме въпрос: Защо унищожава тези книги? А дали е точно така? Или… Откъде намира толкова много от тях?
Отговорът е съвсем логичен: в библиотеката. Художникът разказва, че първоначално навсякъде му отказали помощ в намирането на книги. Библиотекари узнали за целта, за която ще бъдат ползвани томовете. Тогава започнали да му предоставят такива книги, които никога няма да влязат в употреба на читателите, като рано или късно тяхната съдба би била пагубна. По този странен на пръв поглед начин може би книгите биха намерили своето спасение.
...

Продължава
Джейсън Тейлър е роден през 1974 г. Детството му преминава в Европа, Азия и Карибите. Завършва образованието си в престижен университет по изкуствата в Лондон, специалност "Скулптура и Керамика".
Тейлър е квалифициран инструктор по гмуркане с над 14 годишен опит. През май 2006 г. печели международно признание за създаването на първия в света подводен скулптурен парк в Гренада, Антилските острови.
Целта на Джейсън Тейлър е да запознае широката аудитория с проблемите, касаещи околната среда, като насочва вниманието към това, че много от рифовете по света са разрушени или главоломно намаляват. Чрез своето изкуство, той изпраща послание, с което да провокира хората, за да обърнат внимание на този проблем.
Неговата работа ни напомня, че морската среда е в постоянно състояние на поток, а това на свой ред отразява остро превратностите, промяната на ландшафта, на нашия собствен живот.
Джейсън Тейлър е убеден, че винаги има надежда, но всичко зависи от нас.
...

Продължава
Уличното 3D изкуство е изключително интересно като явление, но и трудно за изпълнение. При него се изисква сцециална техника на рисуване, като повечето от тези творби представляват неправилни рисунки, които под определен ъгъл на съзерцаване, изглеждат като правилни. На тези нестандартни картини са изобразени от класически творби до рекламни послания. Едни от най-популярните артисти на подобни улични произведения са Едгар Мюлер, немски художник, Кърт Венер, художник и архитект, който е известен със своите сюрреалистични улични творби, Манфред Стадер, проявяващ интерес още като студент към нетрадиционното изкуство, Джулиан Бийвър, художник, изпълняващ и много поръчки за световно известни компании.

...

Продължава
<< Начало < Предишна 1 2 3 Следваща > Край >>
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас